Külluslik ooperikokteil

Rein Veidemann
, TLÜ emeriitprofessor / Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ain Anger saabus lavale sama võimsalt nagu Suur Tõll.
Ain Anger saabus lavale sama võimsalt nagu Suur Tõll. Foto: Liina Viru / Estonia

Kolmandat korda alustas rahvusooper oma hooaega galakontserdiga. Hooaeg on ümmarguse järjekorranumbriga, saja kümnes, ning kattub Tallinnas eestlaste teatri- ja muusikategemist alustanud Estonia seltsi 150. aastapäevaga. Nii nagu Tartus samal aastal asutatud Vanemuise selts. Kontserdil purustati ka kohe publikurekord – kaheksasaja kolme vaatajaga täissaal! Seda oli tunda ovatsioonitormi vägevusestki, mis mitmeid etteasteid saatis.

Galakontsertidega on alati see risk, et tervikelamus hajub esinejate lavale tulekutes-minekutes ning üksiknumbrite meeleolu seinast seina kõikumises. Seekordne  valik oli nagu hästi seatud lillebukett. Kontserti intiimse vahenditusega juhatanud ooperijuht Mart Mikk võrdles  – vastavalt gala peasponsori Liviko pakutud Vana Tallinna liköörile – galakontserti likööri kokkusegamisega. Eks seda või maitsta niisama, aga võib ka kokteiliks kasutada. Külluslik ooperikokteil see oligi.

Braavo!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles