Jaan Poskast kirjutas parima näidendi Loone Ots

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loone Ots.
Loone Ots. Foto: Liis Treimann

Jaan Poska elu ja tegevust käsitlevate näidendite konkursi parimaks tunnistati näidend «Jaan Poska saaga», mille autoriks on Loone Ots.


Jaan Poska elu ja tegevust käsitlevate näidendite avalikule konkursile laekunud töödest parimaks tunistatud näidendi autor saab preemiaks 20 000 krooni, teatas Raepress.

Linnavalitsus kuulutas Jaan Poska 90. surma-aastapäevale pühendatud näidendikonkursi välja tänavu 12. mail. Võistlustöö tuli esitada hiljemalt 1. oktoobriks. Konkursile laekus kolm näidendit. Konkursi läbiviimiseks ja võistlustööde hindamiseks loodud ajutine komisjon hindas neist parimaks Loone Otsa näidendi «Jaan Poska saaga».

Komisjon tõi võitnud näidendi puhul positiivsena välja, et kuigi ette oli võetud päris pikk ajaperiood, oli suudetud veenvalt avada karakterid, kes ei jäänud mitte lihtsalt ajaloolisteks nimedeks, vaid olid tajutavad lihast ja luust inimestena.

Näidendis oli piisavalt infot ajastu kohta, kuid see ei muutunud faktikülluslikult koormavaks. Dialoog oli mahlakas ja ladus ning kohatisele hüplikkusele vaatamata pakkus näidend kaasaelamise võimalust, emotsionaalsust, ulatas potentsiaalsele vaatajale käe ja pakkus võimalust karaktereid empaatiliselt mõista. Lisaks Jaan Poskale oli veenvalt avatud Poska naise Constance’i ja Lenderite tegelaskujud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles