Täna esilinastub Veiko Õunpuu uus mängufilm «Roukli»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mirtel Pohla filmis «Roukli»
Mirtel Pohla filmis «Roukli» Foto: Kaader filmist

Selle sügise oodatuimat kodumaist mängufilmi «Roukli» saab alates homsest näha kõikides Eesti kinodes ja lisaks paljudes kultuurimajades.

Huvi filmi vastu on suur ka rahvusvahelisel tasandil. Filmi maailmaesilinastus toimus suvel mainekal Palic’i filmifestivalil Serbias ja veel sel nädalal linastub «Roukli» Helsingi Rahvusvahelise filmifestivali Armastus ja Anarhia raames. Lähiajal saab «Rouklit» näha ka Cottbusi Euroopa filmide festivalil Saksamaal, MUCES’i festivalil Hispaanias ja Scanorama rahvusvahelisel festivalil Leedus.

Ühisrahastusplatvorm Hooandja toel üles filmitud teos räägib väikesest talukogukonnast keda ähvardab lähenev sõda. Hirmunud elanike elu pööratakse pea peale, kui majja saabuvad kaks põgenikku, kes pagevad salapärase ja nähtavasti kättemaksuhimulise Peedu eest. Järgnevad sündmused süüvivad habrastesse sidemetesse inimeste vahel ja indiviidi iseolemise tähendusse nende taustal. Pealtnäha pessimistlik lähtepunkt areneb filmi edenedes millekski märksa mitmetahulisemaks - teoseks, mis kujutab sügava inimliku ühenduse haprust ja taaskehtestab selle kui õiguspärase võimaluse, juhul kui õpime teisest inimesest lahti laskma.

Kollektiivse eksperimendi tulemusel sündinud teose tegelasi kehastavad Juhan Ulfsak, Mirtel Pohla, Eva Klemets, Peeter Raudsepp, Lauri Lagle, Meelis Rämmeld, Tambet Tuisk ja Taavi Eelmaa.

Filmi operaator on Erik Põllumaa, monteerija Liis Nimik, helirežissöör Janne Laine ning filmi originaalmuusika lõi Ülo Krigul.

Filmi loomisel osales kokku 13 oma ala professionaali, kes võrdsete liikmetena moodustavad filmi valmimise eest vastutava Filmiühistu Roukli. Filmi produtsent on Tiina Savi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles