Pildirida: Eesti kunsti «Robin Hood» rajas uue galerii

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eile avati teatri NO99 teise korruse fuajees moodsa Jaapani maalikunsti näitus.


Koos näitusega kuulutasid Inderk Kasela ja Olga Temnikova avatuks Temnikova & Kasela galerii. Esialgu käib galerii külakorda, kuid loodab kevadeks endale kindlad ruumid saada. Temnikova sõnul hakkab uus galerii tegelema väärt eesti kunsti tutvustamisega välisriikides ning Eestisse huvitavaid väliskunstnikke tooma. Juba on plaanis kunstidessandid Helsingisse ja Berliini, kus tutvustatakse Jaan Toomiku ja Peeter Lauritsa loomingut.

«Nimetage mind eesti kunsti Robin Hoodiks,» ütles äritegelane ja kunstimetseen Kasela, kes oma sõnade kinnituseks uhket suletutiga kaabut kandis. «Vaata, filme käivad kõik vaatamas ja muusikat kuulavad ka kõik. Ja kõik saavad aru, kui see on s*tt. Aga kunsti tuleb inimestele näidata, sellepärast viimegi kunsti uutesse kohtadesse.» Kasela saabus näituse avamisele otse Tokyost ning pakkus asjast huvitatud külalistele surmkangeid jaapani sigarette paljutõotava nimega «Hope» [lootus – toim].

Kogunenud kultuurikiht nautis Takeo Hanazawa maale Andres Lõo muusikaliste haikude saatel. Lisaks maalidele demonstreeriti elavat installatsiooni. Saali nurkades istus neli eakat daami, kes klassikaliste muuseumitädidena usinalt näputööd tegid. Saalitädid laenati näituse avamise jaoks eakate klubist Rukkilill. Õhtu edenedes vahetasid nemadki näputöö veinipokaali vastu.

Pärast ametlikku osa toimus eraviisiline järelpidu galerii ametipinnal Tallinna vanalinnas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles