Video: Etnokulpide nominent Rüüt peab muusika levitamist noorte seas südameasjaks

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske alternatiiv-etno ansambel Rüüt
Värske alternatiiv-etno ansambel Rüüt Foto: Erakogu

Mitmes Etnokulpide kategoorias esindatud uue laine etnoansambel Rüüt peab muusika levitamist koolinoorte seas väga oluliseks. Ansambel osaleb koolikontsertide sarjas ja andis välja selle kohta toreda video.

Rüüt on värske alternatiiv-etno ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale. Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusmuusikale, kuid liigutab oma latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Regilaulud ja vanad pillilood tuuakse kuulaja ette peenelt viimistletud ja paeluvasse atmosfääri põimituna. 

Foto: Meisi Volt

Ansamblisse kuuluvad eesti parimad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks, omapoolse vürtsi lisavad Maili Metssalu vokaali ja viiuliga ning Maarja Soomre vokaali ja meloodikaga. Aasta alguses ilmus ka ansambli debüütalbum «Maasikille», millega on ansambel Etnokulpide mitmes kategoorias nomineeritud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles