Kõusaare «Kohtumõistja» Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kohtumõistja» peaosaline Lee Ingleby.
«Kohtumõistja» peaosaline Lee Ingleby. Foto: Kaader filmist
  • Kadri Kõusaare «Kohtumõistja» Postimehe kinos pühapäeva südaööni.
  • Arbo Tammiksaare ja Jaak Kilmi «Kristus elab Siberis» juba järgmisel nädalal.

Postimehe Kinos näeb Kadri Kõusaare teist filmi «Kohtumõistja» kuni pühapäeva südaööni.

Mida on arvanud «Kohtumõistjast» Postimehe filmižürii?

«Päris uhke on vaadata tasemel näitlemist – inglise traditsioon –, huvitavaid loodusvõtteid, pildilist esteetikat,» leidis lavastaja Roman Baskin. Laulja Lenna Kuurmaa: «Meeldis filmi süvenev aeglane rütm, mõtlik ja kohati õudu tekitav fiiling.»

«Kiitus selle eest, et Kõusaar püüab areneda ja elab Eesti filmipildis omas ruumis,» märkis kinohuviline ärimees Indrek Kasela.

Kui Cambridge’i ülikooli geeniteadlase Johni (Lee Ingleby; pildil) kihlatu ta maha jätab ja otsustab aborti teha, jätab mees akadeemilise karjääri ja asub ellu viima oma radikaalseid ideid. Teekonnal läbi Inglismaa saadab teda 14-aastane tütar, doonorlaps Ronja (Lina Leandersson), keda mees püüab veenda, et maailma paremaks muutmiseks kõlbavad kõik abinõud.

35-aastane John tegutseb nagu ühiskonna sanitar, röövib rikkaid, kõrvaldab seksuaalmaniakke ja äärmuslikke moslemeid, aga ka lihtsalt ühiskonnale kasutuid inimesi, vanu ja haigeid. Mees nimetab seda õigluse missiooniks, teaduslikuks ja poliitiliseks kohtumõistmiseks, mille järgi on õigus elule vaid ilusatel, harmoonilistel ja kasulikel isiksustel.

Postimehe tellijad saavad Postimehe Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

+ Postimehe Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles