Tallinn Music Week alustab klubiürituste sarjaga

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene postpunk-bänd Motorama
Vene postpunk-bänd Motorama Foto: promo

Reedel, 27. novembril esineb Tallinnas klubis Rock Cafe Vene uue muusika üks rahvusvaheliselt edukamaid artiste, postpunk-bänd Motorama. Erikülalisena astub üles indiroki nelik Junk Riot. Kontserti esitlevad festival Tallinn Music Week ja EMT koos Spotify’ga. Piletid kontserdile on saadaval Piletilevis alates teisipäevast. 27. oktoobrist, esimesed 100 piletit hinnaga 10 eurot. EMT klientidele kehtivad soodustused. 

Kaheksandaks festivaliks valmistuv Tallinn Music Week alustab sel sügisel klubiürituste sarjaga, mille raames on plaan kutsuda siia taas esinema festivalilt hoo sisse saanud artiste. Läbi aastate on TMW kavast maailma lavadele jõudnud nimed nagu Public Service Broadcasting, Kate Boy, Get Your Gun, Mirel Wagner, Ballet School, Rangleklods ning mitmed teised. Klubikontsertide sarja esimene artist on Vene indiroki bänd Motorama. Kontsertsarjale paneb õla alla Tallinn Music Weeki kauaaegne partner EMT koos Spotify’ga.

Lõuna-Venemaa südamest Doni äärsest Rostovist pärit Motorama rahvusvaheline edulugu sai hoo sisse 2012. aastal festivalil Tallinn Music Week, kus neil õnnestus sõlmida leping Prantsuse sõltumatu plaadifirmaga Talitres. Nüüdseks on Talitres üllitanud juba kaks Motorama täispikka albumit, sealhulgas tänavu üleilma muusikaväljaandeilt kiitvaid arvustusi pälvinud «Poverty», mida tutvustava Euroopa tuuri raames ka Rock Cafe’s üles astutakse.

Venemaa hip-hop’i pealinnas kümme aastat tagasi loodud Motorama vastandub oma sünnipärasele aegruumile 80ndate Manchesteri Factory leibli ja Nõukogude Venemaa uue laine pärandist mõjutatud kõlapildi, visuaalse esteetika ja hoiakutega. Neid on võrreldud nii omaaegsete žanri võtmenimedega nagu Joy Division ja Stockholm Monsters kui uue aastatuhande postpungi elustaja Interpol’iga. Ent lisaks klassikalistele postpunk/coldwave relvadele – bassikäikudele tuginev sound, mustvalged fotod, melanhoolia ja eskapism – on Motoramal ette näidata ka kadestamisväärselt häid lugusid ja tõdemust, et tegelikult on päike alati pilve taga olemas.

Tänavu ilmunud «Poverty» albumiga ähvardab Motorama kasvada üle kõigi oma mõjuallikate. Selle plaadi  üllatavalt helged meloodiakäigud pikseldavad massiivsed post-punk poosid hägusemaks ja üha avatuma muusikamaailma kiirteedelt puhuvad tuuled panevad äärelinna-ängist valatud helimüürid lõbusalt kõikuma. Briti muusikaajakirja Q sõnul sisaldab «Poverty» nii lummavat hämarust kui virgutavat energiat ja vankumatut meloodiatunnetust.

Kontserdi erikülaline Junk Riot on Tallinna indiroki kvartett, mis on saanud tunnustust siin- ja sealpool Eesti-Vene kultuuripiiri. Nende helikeelele on omased eepilised sündikäigud ja tiheda tagasisidega rikastatud kitarrikäigud, pulseeriv punkdisko biit, uljad meloodiad ja äravahetamatu helehäälne vokaal. Mullu esines Junk Riot Ameerika Ühendriikides maailma kuulsaimal uue muusika esitlusfestivalil South by Southwest (SXSW) ning üllitas oma esimese täispika albumi «Headache». Tänavu on bändil sooritatud Vladivostokini ulatuv Venemaa tuur ja välja antud kaks venekeelset singlit.

Uksed Motorama kontserdile avatakse reedel, 27. novembril kell 20:00.

Piletid kontserdile tulevad Piletilevis müüki homme, teisipäeval, 27. oktoobril. Esimesed 100 piletit saadaval hinnaga 10 eurot, hiljem 12 eurot. EMT klientidele kehtivad soodustused.  

Üritus Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles