Kultuurikilomeetri ehitus läks lahti

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal algasid lõpuks palju räägitud kultuurikilomeetri ehitustööd, Lemminkäinen Eesti AS alustas uhket nime kandva enam kui kahekilomeetri pikkuse kergliiklustee rajamist.


Kultuurikilomeeter algab Logi tänavalt ehk kruiisilaevade kaide juurde viivate väravate juurest ning praegu ehitatakse välja selle esimene etapp, mis ulatub Kalasadama tänavani ehk peaaegu kalaturuni.

Vana raudteetamm kaetakse paekillustikuga ja see omakorda graniitkillustikuga. Samuti rajatakse tänavavalgustus ning tehakse väiksemas mahus haljastustöid.

Kultuurikilomeeter möödub kava kohaselt Patarei vanglast, Lennusadamast, Kalamaja kalmistupargist ning Noblessneri laevatehasest.

Kuigi sealkandis on mööda endist raudteetammi ebamugav kõndida, on inimesed selle juba aktiivsesse kasutusse võtnud. Tulevasel kultuurikilomeetril võib kohata nii oma lemmikutega jalutavaid koeraomanikke, kepikõndi harrastavaid vanadaame või sadama viltuvajunud plangu taustal pulmafotosid tegevaid noorpaare.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles