Kuula: ilmus Janika Sillamaa uus jõuline ballaad «Unes ma lendan»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janika Sillamaa singli salvestus
Janika Sillamaa singli salvestus Foto: Joonas Laiapea

Pühapäeval, 1.novembril ilmus Janika Sillamaa uus singel «Unes ma lendan». Viimastel aastatel on Janika peamiselt teatrile kirjutanud, kuid nüüd on paras aeg hakata seda muusikat ka laiemale publikule tutvustama.

Jõuline ballaad «Unes ma lendan» pärineb 2012. aasta lavateosest «Lumekuninganna» ning on erinevatel kontsertesitustel pälvinud publiku sooja vastuvõtu. Ettepanekuid oma teatriloomingu salvestamiseks on Janika saanud ka varem, kuid otsustas sellega alles nüüd algust teha. Suur osa Janika lavamuusikat on siiani sisse lauldud rolli esitavate näitlejate poolt, kuid siin on võimalus kuulda Lumekuninganna dramaatilist laulu autori enda vokaalses nägemuses.

Foto: Joonas Laiapea

Plaan hakata oma muusikali loomingut jäädvustama tekkis Janikal juba mõnda aega tagasi, kuid erinevate kiirete projektide tõttu sai seda mitmeid kordi edasi lükatud. Janika ise kirjeldab seda lugu kui tundelist slaavilikku ballaadi, mis on kuulsa muinasjutu nimitegelase emotsionaalne pihtimus armastusest ja hirmudest. Minoorne ja dramaatiline helikeel iseloomustab paljusid Janika naiskangelasi tema erinevatest lavalugudest. Endale kirjutatud lauludest võib seda ehk kõige enam võrrelda «Rahutu» ja «Hingepööninguga». Armastus keelpillide ja bändi kombineerimise vastu pärineb aga varasest noorusest, mil jõulised estraadilikud ballaadid inimeste südameid valitsesid. Tänapäeval pööratakse peamiselt rõhku soundile ja ajakohasusele, «Unes ma lendan» on aga lugu, mille oleks võinud keegi kirjutada ka 70-tel või 80-tel. Samamoodi nagu 20 aasta pärast on ikka neid sentimentaalseid romantikuid, kes aeg-ajalt emotsiooni ajel mõne kirgliku klassikalise ballaadi valmis treivad.

Stuudiomuusikud, kes oma õla ja käed alla panid olid: Lauri Lehtsaar (klaver), Oliver Mazurtshak (kitarr), Janno Trump (basskitarr), Ahto Abner (trummid), Anna-Maria Rannamägi (viiul), Merike Heidelberg (vioola) ja Kristian Plink (tšello). Helipuldis istus ja nuppe keeras Franck Reisner (Oleme Teel stuudio)

Singli toob välja uus agentuur «Mangnetuur», kelle osalusel on kavas välja anda ka laulu muusikavideo. Mitmedki videos kasutusele minevad filmiklipid on juba üles võetud helisalvestusstuudios «Oleme Teel».

Galerii salvestusest siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles