PÖFFi alafestivalide Animated Dreams, Sleepwalkers ja Just Film piletid on tänasest müügil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lühifilmide festivali Sleepwalkers avamine
Lühifilmide festivali Sleepwalkers avamine Foto: Viktor Burkivski

Alates tänasest saab osta pileteid kõikidele 19. Pimdedate Ööde filmifestivali alafestivalide seanssidele. Unikaalse vihmavarju-struktuuriga PÖFFi alafestivalide hulka kuuluvad kolm täiemahulist, spetsialiseerunud filmifestivali: animatsioonfilmide festival Animated Dreams, laste- ja noortefilmide festival Just Film ning Rahvusvaheline Lühifilmide festival Sleepwalkers.

17. animatsioonfilmide festival Animated Dreams

Eesti vanim ja suurim animatsioonifilmide festival Animated Dreams toimub 18.-22. novembrini kinodes Artis, Coca-Coca Plaza, Kanuti Gildi SAAL-is, Sõpruse kinos ning Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis. Animated Dreamsi programmi kuuluvad nii Rahvusvaheline võistlusprogramm (lühianimatsioone 20 riigist), 4 täispikka animatsioonfilmi, Kalju Kivi retrospektiiv, lasteprogramm, laste- ja huumoriprogramm kui ka täiskasvanuile mõeldud eriseansid.

Rahvusvahelise võistlusprogrammi Grand Prix on Heino Parsi NAEL, millega kaasneb Nukufilmi ja Eesti Joonisfilmi välja pandud rahaline preemia. Auhinnatiitlile võistleb 40 filmi 20 eri riigist, nendest 4 filmi Eestist. 

Tudengifilmide võistlusprogrammi hindab Eesti Kunstiakadeemia animatsiooniosakonna magistriõppe tudengitest koosnev viieliikmeline rahvusvaheline žürii. Tänu entusiastlikule pealehakkamisele leiab siit programmist särava valiku uusimaid trende animatsioonimaailmas.

15. Laste- ja Noortefilmide Festival Just Film

15. juubelit tähistav laste- ja noortefilmide festival Just Film toimub 13.-22. novembril Coca-Cola Plazas, Apollo Kinodes Solaris ja Pärnu, Viimsi Kinos, Tartu Cinamonis, Narva Astris, Paide Kultuurikeskuses ning Tallinna Loomaaias.

Just Filmi programmi kuulub 64 filmi, mis jagunevad 4 programmi vahel. Noortefilme ja lastefilme hindavad 3 žüriid (noorte-, laste- ja rahvusvaheline žürii), varasem tänavakultuuri eriprogramm on nüüd saanud nimeks DOC@Just, tugevaks traditsiooniks on saanud Lapse õiguste eriprogramm, kus filmidele järgnevad  temaatilised arutelud spetsiaalselt kutsutud külalistega. Lasteprogrammis leidub teiste seas Cannes'i filmifestivalil esilinastunud animatsioon «Väike prints» ja Berlinalel Hõbekaru võitnud noortefilm «Prints».

Esmakordselt kaasneb sel aastal Just Filmi noorteprogrammi võidufilmiga ka rahaline auhind - 3000 eurot.

16. Rahvusvaheline Lühifilmide festival Sleepwalkers

Rahvusvaheline lühifilmide festival Sleepwalkers toimub 17.-21. novembril Balti filmi, meedia, kunstide ja kommunikatsiooni instituudis. Festivalil näidatakse sel aastal 150 filmi 39 riigist ja nende hulgas on 5 maailma esilinastust, 11 rahvusvahelist, 4 Euroopa ja 37 Baltimaade esilinastust.

Sleepwalkersi festivalil on traditsioonilised neli võistlusprogrammi: Rahvusvaheline võistlusprogramm (mille hulgas ka Cannes’i filmifestivalil esilinastunud «Külalised»), Läänemere võistlusprogramm (mille hulgas ka Cannes’i filmifestivalil linastunud interneti-sensatsioon «Kung Fury»), Rahvusvaheline tudengifilmide võistlusprogramm (mille hulgas ka Tudengifilmi Oscari pronksmedali laureaat «Kõik saab korda») ning Rahvuslik ehk Eesti võistlusprogramm.

Läänemere võistlusprogramm, mis toob teieni Läänemere regiooni parimad teosed, mille hulgas on nii mainekal Sundance’i kui Cannes’i festivalil näidatud ja auhinnatud filme.  Lisaks jõuavad Sleepwalkersi kinolinadele ka parimad Euroopa Filmiakadeemia lühifilmid, Euroopa dokumentaalfilmid, PÖFFi 2015. aasta foookuse – Gruusia – lühifilmide programmid ning energialaengut pakkuv Vitamiiniprogramm ja Flat White kohvikino.

Piletiinfo

Animated Dreams

Täsipilet 7€

Sooduspilet 6€ (lapsed, tudengid, pensionärid)

Animated Dreamsi pass 50€

Lasteseanssidele erihind: lastele 3€, täiskasvanutele 4.50€

Programm nähtaval siin.

Just Film

Pilet 4.5 €

Sooduspilet 3,5 € (kehtib eelkooliealistele lastele, õpilastele ja tudengitele) 

Sooduspakett  3 € (ostes korraga välja 6 või enam piletit)

Programm nähtaval siin.

Sleepwalkers

Kõik seansid tasuta.

Programm nähtaval siin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles