Kuula! Täna ilmus ansambli The Princes rokkiv album «Stars»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambel The Princes
Ansambel The Princes Foto: promo

Ansambli The Princes uus album „Stars“ ilmub 4. novembril. Plaadi 11 lugu liiguvad vabalt progeroki ja kergemate žanrite vahel. Novembris toimuvad ka esitluskontserdid.

The Princes'e muusikat on tihti määratletud progerockina, kuid samas sisalduvad selles ka viited žanritele nagu psühhedeelne pop ja rock, bluus, funk, metal, muusikal ja ooper. Progesuunast on The Princes olnud inspireeritud ansamblitest nagu Genesis, Dream Theater, Muse, Tool ja King Crimson. Popilikumast küljest ning eriti vokaalse nurga alt võib välja kuulda The Beatles'i ja Queeni mõjusid. (Žanrikirevusest annab märku seegi, et 3. novembril toimunud Rada7 eelkuulamiskampaania käigus tõmbasid kuulajad paralleele niivõrd erinevate ansamblitega nagu Von Hertzen Brothers ja Dimmu Borgir.)

Foto: promo

Ansambli kõlapilt kujuneb elementidest nagu vanakooli klahvpillisoundid, virtuoossed bassiliinid, tehnilised trummipartiid ja jõulised kitarrikäigud. Salm-refrään struktuure pole kõrvale heidetud, küll aga nihkuvad need vahel tagaplaanile. Jättes kõrvale tehnilised üksikasjad, on lõpuks tegemist ikkagi rock'n'rolli vahetu energia ja emotsiooniga, mida projitseeritakse läbi eri prismade.

Kauamängivat saab soetada digitaalsel kujul Bandcamp'ist või CDBaby'st alates 4. novembrist. Novembri jooksul ilmub album ka teistele digiplatvormidele, sh iTunes, Deezer ja Spotify; peatselt ka füüsilisel kujul poelettidele.

Album valmis tänu sajale toetajale, kes Hooandja keskkonna kaudu finantseerisid plaadi produtseerimist – ilma nende abita poleks seda albumit sündinud.

Foto: promo

Albumit miksis Joonas Murand, masterdas Siim Mäesalu, kujundusega tegelesid fotograaf Heikki Leis ja disainer Mauno Meesit.

Elavas esituses saab seda muusikat kuulata esitluskontsertidel, mis toimuvad 12. novembril Tallinnas Von Krahlis ning 26. novembril Tartus Genialistide Klubis. Nende sündmuste vahele mahub The Princes'e etteaste Terevisioonis 24. novembril.

Tallinna esitluskontserdil soojendab The Princes't ansambel Skeleton Race, kelle stoner-rokilikus helikeeles figureerivad sugestiivsed käigud ning jõuliselt meloodiline vokaal, mis paiskavad teid sügistalvisest Tallinnast otse kuhugi California kõrbesse – või siis hoopis Seattle'i kanti. Kõrgendatud meeleolu edasiste ja vahepealsete trajektooride eest hoolitseb DJ Muudu.

Lisainfo Tallinna ürituse kohta Facebookis

The Princes'e koosseisu kuuluvad: Edward Krimm (vokaalid, klahvpillid) Jaagup Tormis (trummid ja löökriistad, taustavokaal) Valdur Viiklepp (basskitarr, taustavokaal) Kaur Garšnek (elektrikitarr).

Ansambli kodulehekülg ja Facebooki aadress.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles