Kõrv peale: Keldri teine kogumik annab ülevaate kodumaisest trummi ja bassi maastikust

Meisi Volt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadimärk Kelder, meeskond
Plaadimärk Kelder, meeskond Foto: Kelder

Kohalik plaadimärk Kelder üllitab sel nädalal uue elektroonilise muusika kogumiku nimega «Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2».

Kogumiku näol on tegemist suurepärase ülevaatega Eesti trummi ja bassi maastikul toimuvast. Kolmekümnest loost koosnev album seob endas nii uusi kui vanu tegijaid ning mahukalt plaadilt leiab enda jaoks midagi iga trummi ja bassi austaja! Kõlama saab nii mõnusaid vanakooli saunde, atmosfäärilisi helisid kui ka rajusid tantsuplatsi rollereid!

Näiteks praegu juba soliidses nooruses olevad tantsumuusika huvilised teavad 90ndatel tegutsenud kollektiivi Lu:k, kelle hittlugu «La:v» tuleb uue ringiga mängimisele!

Viimaseid aastaid laineid löönud ning kohalike d'n'b auhindu noppinud Planeet on esindatud mitme looga, kaasa arvatud oma uue projektiga HeadRead, kus lööb kaasa ka Slammin.

Uutest projektidest kõlavad albumil «Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2» ka Projekt Nebula koostöös Audioholicu, Okymi ja Tiiuga ning live-bänd INK.

Nii mõnegi vinüülplaadi välja andnud Tartust pärit produtsent ning plaadifirma omanik Thing on küll Eestis ehk varju jäänud, kuid Londonis hästi teatud. Mees viib oma helidega kuulajad müstilisele retkele!

Foto: promo

Kogumikul on esindatud lisaks eelmainitutele suur osa Eestis hetkel tegutsevatest produtsentidest: Abstract Detail, Argo 3,14r, Käärkäsi, Audiomorphics, Bone, Insect, Bullet Time, Coverk x Byte, Ekva, Harrison, ILD, Inztance, Modest Intentions, Rusty Mustard ning Shromik & Wasar.

Plaati on võimalik 14.novembril kuulata ning allalaadida BandCampi veebilehelt SIIN.

Kelder on kohalikust sõpruskonnast koosnev label, mis on tänaseks tegutsenud 8 aastat. Selle aja jooksul on Kelder korraldanud ohtralt pidusid ning välja andnud 6 reliisi. Nendest kaks on kogumikud, mis keskendunud Eesti bassimuusikale.

Plaadi «Keldrist kõlab trummi ja bassi vol. 2» esitluspidu toimub laupäeval, 14.novembril restoran-klubis PAI (Roseni tn.9). Muusikat valivad kogumikul esindatud produtsendid Abstract Detail, Audioholic, Bone, Cover X Byte, Harrison, HeadRead, Insect, Rusty Mustard ja Thing.

Pilet 5 eurot. Üritus Facebookis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles