Tallinn 2011 pakub võimalust filmistaare võõrustada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Sihtasutus Tallinn 2011 kuulutas välja algatuse «Kino kiikab kööki», millega otsitakse neid külalislahkeid tallinlasi, kes on valmis oma kodus võõrustama Euroopa Filmiakadeemia auhinnagala külalisi, Euroopa filmitööstuse tippe.


«Tegu on ainulaadse ja Euroopa filmielus esmakordse algatusega, mis teeb kummarduse Tallinnas Nokia kontserdimajas detsembri algul toimuvale üleeuroopalisele filmipeole, Euroopa Filmiakadeemia galale ja tähistab Euroopa kultuuripealinna aasta peatset saabumist,» teatas sihtasutuse kommunikatsioonijuht Andri Maimets.

«Filmiakadeemia auhinnatseremoonia on järjekordne võimalus Tallinnast ka rahvusvahelisel tasandil juttu teha,» selgitas SA Tallinn2011 filmiprojekte kureeriv Ave Ungro. «Meil on siin superfestival PÖFF, me saame Euroopa kultuuripealinnaks, meil on võluv vanalinn – aga eelkõige on linn vahva seepärast, et siin elavad põnevad inimesed. Nii mõtlesimegi, et oleks tore viia kokku gala külalised ja tallinlased, et tekiks vahetu side ja sünniks palju huvitavaid isiklikke kohtumisi,» lisas ta.

Euroopa Filmiakadeemia säravale auhinnapeole on kutsutud ligi pool tuhat Euroopa filmitööstuse vaieldamatut talenti – näitlejad, režissöörid, produtsendid jt. Kõigile saabujatele on edastatud ka kutse osaleda enne laupäeval, 4. detsembril toimuvat galat paaritunnisel lõunasöögil, mille korraldavad nende auks võõrustajariigi külalislahked elanikud.

Euroopa Filmiakadeemia ajaloos esmakordne «Tallinn 2011: Kino kiikab kööki» (ingliskeelse pealkirjaga Tallinn 2011: What’s Cooking?) on saanud Euroopa filmirahvalt juba ka positiivse tagasiside. «Kui pakkusime filmipeole kutsutud külalistele välja, et üks lõunasöök toimuks galat korraldava linna elanike kodudes, siis läksid paljud elevile – niisugust ettevõtmist pole varem kunagi olnud,» kiitis Euroopa Filmiakadeemia üks produktsioonijuhte Nikola Joetze.

Pole oluline, kas tegu on perekondade või sõpradega, sihtasutus Tallinn 2011 kutsub ühtmoodi osalema, oma kokakunsti ja eestimaalaste külalislahkust näitama kõiki tallinlasi.

Osalemiseks tuleb täita ankeet veebiaadressil www.tallinn2011.ee/efa2010, kus on kirjas ka algatuse täpsemad juhised (võimalik menüü, võõrustajate hulk, keeleoskus, hobid jne).
Igal kandideerijal on vastavalt soovile võimalik kostitada ka rohkem kui ühte külalist.

Kandideerijaid oodatakse oma tähelepanekuid, toidu- ja retseptisoovitusi, kommentaare, arvamusi, fotosid ja videoid postitama Facebooki lehele «Tallinn 2011 kutsub: Kino kiikab kööki». Sealt saab lugeda ka kõige värskemaid uudiseid algatuse kohta.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles