ERM loodab uue hoone ehitusel Euroopa Liidu rahasüstile

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval.
Eesti Rahva Muuseumi näitustemaja Tartus Kuperjanovi tänaval. Foto: Ove Maidla.

Eesti Rahva Muusemi (ERM) direktor Krista Aru usub, et vaatamata keerulisele ajale saab muuseumi uus hoone valmis 2011. aastaks, nii nagu graafik ette näeb; abi loodetakse ka ELilt saadavast 500 miljonist kroonist.

Krista Aru sõnul on kõik tellijapoolsed lähteülesanded valmis. Septembri lõpuks peab valmis saama kogu eelprojekt, mis on ekspertidega põhjalikult läbi arutatud. Vajaminevad 1,4 miljardit krooni on lähiaja majandusseisu arvestades lausa astronoomiline summa, kõigepealt loodetakse Euroopa Liidult saada 500 miljonit toetust, vahendasid ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«See võimaldaks meil uue maja ehitust, sisustamist ja püsinäituse koostamist,» ütles Aru. «Loodame väga sellele, et Eesti riik paneb teise poolega oma kindla õla alla, nii et viiendal korral siis õnnestub Eesti Rahva Muuseumi hoone valmis ehitada.»

Kuigi praegused eelarvekärped sunnivad selles riigi kindla õla toes sügavalt kahtlema, ei kaota Krista Aru siiski lootust, sest muidu muutuksid kõik senised pingutused mõttetuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles