Janek Joost usub, et on hing, mitte keha

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Joost oma igapäevase liiklusvahendiga Tartu Uue Teatri ees.
Janek Joost oma igapäevase liiklusvahendiga Tartu Uue Teatri ees. Foto: Margus Ansu

Ennast kümme aastat tagasi vabadusse murdnud näitleja on veendunud, et mitte ainult tema, vaid igaüks meist on tunduvalt võimekam, kui endast arvame. Iseasi, kuidas selle võimekuseni küündida.

Näitleja Janek Joost, kes mängib selle sügise põnevaimas telesarjas «Varjudemaa» ärimees Vinksi ja sattus uusimas sarjas «Üheotsapilet» selle nädala esmaspäeval teispoolsusesse, usub enda sõnul, et ta ei ole niivõrd keha, kui just hing.

«Paljudel inimestel on kahjuks või õnneks uskumus, et nemad on keha,» lausus Joost pikas usuteluses Arterile. «Aga ma usun, et tegelikult on midagi enamat. Et me oleme selles kehas tegemas oma rännakut.»

Joost tunnistas, et tema maailmavaadet ja -taju on palju mõjutanud vabastava hingamise kursused, kuhu ta sattus seitse aastat tagasi, kui lavakunstikooli kursusevend Margus Prangel rääkis talle oma vastavast kogemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles