Sotsid ootavad Reformierakonnalt Jänese tagandamist

Mirjam Mäekivi
, Postimees.ee tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kreitzberg
Peeter Kreitzberg Foto: Peeter Langovits.

Sotsiaaldemokraatide fraktsioon otsustas täna kultuuriminister Laine Jänese umbusaldamisega oodata, et anda Reformierakonnale ise võimalus minister tagandada.

SDE aseesimehe Peeter Kreitzbergi sõnul leiti fraktsioonis, et minister on oluliselt destabiliseerinud kogu kultuurivaldkonda, kuigi tema roll peaks olema pigem tuletõrjuja, mitte süütaja oma, nagu praegu paistab, teatas ERR Uudised.

Kreitzberg rõhutas, et esimesena peaks Jänese probleemi lahendama Reformierakond ise. «Me jätaksime esimese käigu nendele. Olukord on läinud sedavõrd hulluks, et nii jätkata pole võimalik,» sõnas sotside asejuht, lisades, et SDE ei kiirusta kohe umbusaldusavaldust sisse andma, sest ei soovi teemat üle politiseerida.

Üleeile vallandas Jänes ERSO direktori Andres Siitani, keda ta süüdistas ERSO eelarvesse suure augu tekitamises. Siitan aga keeldus selle eest ainuvastutust enda peale võtmast. Tema poolel on ka ERSO kollektiiv ja peadirigent Neeme Järvi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles