Postimehe telesaade teeb ajakirjanduse ajalugu

Marian Võsumets
, Postimehe supersaate toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Saagim ja Priit Pullerits
Anu Saagim ja Priit Pullerits Foto: Erik Prozes

Pööripäeval, 22. detsembril näitab Postimees esimest korda kuus tundi ja viis minutit kestvat otsesaadet, mis koos tuntud saatekülalistega võtab kokku 2015. aasta suursündmused. Vaataja ette jõuavad intrigeerivad teemad ja seninägemata videolood!

Maratonsaade algab päikesetõusul kell 9.17 ning lõppeb päikeseloojangul lipu langetamisega Pika Hermanni tornis kell 15.22.

Igal tunnil on Postimehel külas tuntud inimesed erinevatest eluvaldkondadest ning otselülitused põnevatesse sündmuspaikadesse. Saadet vürtsitavad meeleolukad vaheklipid ning igal täistunnil on uudised. Maratonsaadet juhivad Anu Saagim ja Priit Pullerits, päeva vältel on kaasatud kõik Postimehe toimetused.

Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinapi sõnul on Postimehe võimekus videolugude ja telesaadete tootmisel aastatega kasvanud ning soov oli oma võimeid seesuguse suure väljakutsega proovile panna. «Eks see ole ka kogu toimetusele märgiline, et me pöörame lisaks tekstile ja pildile ühe rohkem tähelepanu liikuvale pildile ning see formaat sobib ajakirjanduslikult veebimeediasse suurepäraselt,» selgitas Reinap.

Tema sõnul panustavad saatesse innukalt kõik Postimehe toimetused ning see võimaldab lõppevale aastale ka veebi sobivas formaadis suurejooneliselt joon alla tõmmata.

«Talvine pööripäev tähistab ka valguse võidukäiku pimeduse üle,» kommenteeris saate kontseptsiooni Postimehe foto- ja videotoimetuse juhataja Erik Prozes. «Ajakirjandus on aegade algusest täitnud nii valgustuslikku kui meelelahutuslikku rolli – seda kõike me suures otsesaates pakume.»

Prozese sõnul on maratonsaade tegijate jaoks erakordne: «Selle valmimisse on haaratud terve Postimehe toimetus, me paneme proovile oma tehnilise suutlikkuse ja videoajakirjanduslikud oskused. Ka suurimad gurud ei julge pikaajaliselt ennustada, millised on veebiajakirjandus ja televisioon aastate pärast. Täna näeme, kuidas nad sammhaaval teineteisele lähenevad. Oma suure otsesaatega kinnitame lipuvarda uuele mäetipule.»

Anu Saagimi sõnul on plaan viivuks peatuda ja meenutada aasta 2015 rõõme, võite, kaotusi ja kurbust: «Viskame pilgu peale olnule ja laseme sellel kõigel rahus minna, et saaks kergemal sammul startida uude aastasse.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles