Mäe tõrjus Järvi süüdistusi ERSO hädade põhjustamises

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Mäe.
Aivar Mäe. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Rahvusooper Estonia peadirektor Aivar Mäe tõrjus dirigent Neeme Järvi süüdistusi, nagu oleks ERSOt tabanud hädade taga tema ja Eesti Kontserdi huvide läbisurumine.

«Ma juba poolteist aastat ei tööta Eesti Kontserdis, nii et mina ei saa kuidagi selle taga olla,» tõrjus Mäe süüdistusi.

ERSO ümber puhkenud skandaali kommenteerides ütles Mäe, et asjaga kursis olevad inimesed teavad, et tegelikult pole tüliks suuremat põhjust. «Seda asja on liialt palju üles puhutud, ega sellel eriti sisu ei olegi,» ütles ta.

Mäe hinnangul tekkisid sümfooniaorkestril lihtsalt rahalised raskused ning nüüd püütakse meedia vahendusel endale vahendeid juurde hankida. «ERSO tahaks lihtsalt raha saada, eks kõik kultuuriasutused tahavad, kõigil on raske,» märkis teatrijuht.

«Kui ERSO nüüd raha saab ka, jääb mulje, et kõikide kultuuriasutuste juhid peaksid nii tegema ja ajalehtede esikülgedele minema,» leidis Mäe, et praegu toimuv võib halvaks eeskujuks olla.

Täna ERSO peadirigendi kohast loobumisest teatanud Neeme Järvi ütles Postimees.ee’le, et orkestrit tabanud sündmusteahela taga on Eesti Kontsert koos oma eksjuhi Aivar Mäega. «Et minister asjad ümber tegi, on Aivar Mäe ja Eesti Kontserdi säilitamise eesmärk,» väitis Järvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles