Vend avab venna maailma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk

Aivar Tommingas (pildil paremal) tuleb 20. novembrist Vanemuise väikeses majas vaatajate ette tavalistest inimestest tublisti erinevana. Tema kehastatud Raymond suudab õppida pähe näiteks telefoniraamatu, kuid ei saa üksi igapäevase eluga hakkama. Ta elab autistina omaette maailmas, kus isegi väike muudatus, näiteks tavalise kaheksa kalapulga asemel nelja serveerimine, tekitab temas paanikat.


Teatud suletuses – tundeid varjates, raha taga ajades – elab ka Raymondi vend Charlie Babbit, keda mängib Riho Kütsar (vasakul). Kohtumine ununenud vennaga ja teekond koos temaga läbi Ameerika avab ärimehe maailma. «Charlie ei ole tüki alguses valmis ennast muutma, aga lõpuks saab temast teine mees,» ütles Kütsar.

Dan Gordoni näidendi «Vihmamees» lavastaja on Georg Malvius, kes varem ei ole Vanemuises sõnalavastusi teinud. Malvius selgitas, et autisti rolli loomises on Tommingase tööd 80 ja tema enda tööd 20 protsenti. «Näitlejad peavad ise oma füüsise ja mentaalsusega rolli karakteri laval üles leidma,» ütles lavastaja. «Nad teevad mulle oma ettepanekuid ja me hakkame neid koos arutama.»

«Vihmamehe» on tõlkinud Peeter Sauter, kes on talle omaselt Charlie teksti vahendanud roppusterohkelt. Lavastuse kunstnik on Ellen Cairns, valguskujundaja Andres Sarv, helilooja Siim Randla. Kahe peaosalise kõrval mängivad Marika Barabanštšikova, Rag­ne Pekarev, Robert Annus (pildil keskel) ja Margus Jaanovits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles