Benton «Tujurikkuja» lõpulaulust: oleme olukorda pagulastega liiga tõsiselt võtnud

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2015 «Tujurikkuja» laul «Ei ole üksi ükski maa» Dave Benton
2015 «Tujurikkuja» laul «Ei ole üksi ükski maa» Dave Benton Foto: Kuvatõmmis ERRi videost

Rahvusringhäälingu sketšisaate «Tujurikkuja» lõpulaul viitas sellele, et oleme Eestis olukorda pagulastega liiga tõsiselt võtnud, leidis selles kaasa löönud laulja Dave Benton. 

«Kui küsida, kas mul oli selles laulus osalemiseks isiklik huvi, siis vastus on: mitte eriti. Kuid ma olen artist ja laulmine ongi see, mida teen. Minu ainus küsimus oli - miks mitte?» rääkis Benton.

«Minu arvates on laulu sõnum, et me oleme seda olukorda pagulastega võtnud liiga tõsiselt. Se on tõsine olukord riigi jaoks, kuid see ei anna põhjust diskrimineerimiseks, vihkamiseks - vihata kedagi, kes riiki alles tulemas on. Ei ole põhjust alustada vihkamisega veel enne, kui me ei teagi, kes tuleb. Me ei tea mitte midagi, milleks selline vihkamine välismaalaste vastu?» imestas Benton.

Küsimusele, kas ta ei peljanud inimeste reaktsiooni, vastas laulja: «Miks? Kujutage ette, kui palju meid on selles sketšis, üle 20 inimese, kas me peaks kõik kartma? Me elame vabal maal, inimestel on õigus nende reaktsiooniks. Me peame igaühe reaktsiooni austama,» leidis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles