Galerii! Draakonite kitarrist Erki Pärnoja esitles Sinilinnus sooloalbumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kitarrist Erki Pärnoja esitles 6.jaanuari õhtul Sinilinnus oma värsket sooloalbumit «Himmelbjerget». Novembris ilmus plaadilt samanimeline esiksingel, mis pälvis palju positiivset tagasisidet. Lühialbum sai oma nime Taani ühe kõrgeima loodusliku punkti Himmelbjergeti ehk Taevamäe järgi.

«Unistus päris oma plaadist on mul olnud juba aastakümneid. Augusti keskel kutsusin hea sõbra ja koolikaaslase, trummar Ulrik Ordingu appi ning umbes kahe ja poole kuuga saimegi plaadi salvestatud - mina siin, Ulrik lisas oma asjad Rootsis. Salvestasin enamasti öösiti ning hommikul mängisin muusikat oma väiksele tütrele, et näha, kas talle meeldib,» räägib Erki Pärnoja albumist.

Foto: Tiit Mõtus

«Osaliselt rootsi- ja taanikeelsed pealkirjad on austusavaldus minu Rootsis elatud aastatele ja tänuavaldus selle muusikalise muundumise eest, mis seal veedetud aja jooksul aset leidis,» selgitab Ewert and The Two Dragonsi kitarrist Erki oma sooloalbumi tausta. «Nii pikka aega kestnud unistuse täideviimiseks kulus nii lühike aeg. Miski kauge ja kättesaamatuna tunduv on nüüd valmis, minu käes ja reaalselt olemas.»

Foto: Tiit Mõtus

«Himmelbjerget» on saadaval nii digitaalsetes kanalites (Spotify, Deezer jt) kui ka hästivarustatud kauplustes (Apollo, Lasering jt). Signeeritud versiooni on võimalik tellida veebipoest 311.ee.

Foto: Tiit Mõtus

Erki Pärnoja sooloalbumi «Himmelbjerget» esitlused toimuvad täna veel Pärnus ja homme Tartus.

07.01 Endla Teatri Küün (Pärnu) Pilet eelmüügist €10, ukselt €12

08.01 Genialistide Klubi (Tartu) Pilet eelmüügist €8, ukselt €10

Foto: Tiit Mõtus

Albumiesitlustel on külalisesinejaks post-rock hõnguline kollektiiv nimega Levski, mille eestvedajaks on muusikasõpradele hästi tuntud bassist Kostja Tsõbulevski.

Foto: Tiit Mõtus

Vaata galeriist, kes külastasid albumiesitlust Tallinnas! 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles