Monument sitaga loopimisele

Kaarin Kivirähk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Loomapead ja jänesepabulad meigivad senssi: skulptor Edith Karlsoni näitus Vox Populi Tallinna Linnagaleriis
Loomapead ja jänesepabulad meigivad senssi: skulptor Edith Karlsoni näitus Vox Populi Tallinna Linnagaleriis Foto: Peeter Sirge

Ma ei olnud bioloogiatunnis just kõige kirkam pliiats. Mäletan, et põhikoolis õppisime toiduahelat ja kontrolltöös oli vaja koostada viieosaline toiduahel. Kirjutasin siis: taimeplankton – sääsk – konn – sookurg – aga mis võiks olla viies lüli? Mõtlesin tükk aega, kes võiks kurge süüa, ja lõpuks kirjutasin: inimene. Sest miks mitte? Tõenäoliselt ohkas bioloogiaõpetaja üpris väsinult hiljem kodus minu tööd parandades.

Ilmselt ei oskaks ma ka praegu midagi mõistlikumat välja pakkuda, kuid nüüd tundub see pigem naljakas. Julgustavalt mõjus mulle ka Edith Karlsoni näitus «Vox populi», kus hundid on jäneste hambus ja jänesed omakorda lindude hambus. See toiduahel on siin umbes 100-lüliline ja pea peale keeratud ka selles mõttes, et hoolikalt viimistletud loomakujukeste päid ühendavad jänesepabulatest ahelad ehk siis mitte toit, vaid selle juba seedesüsteemi läbinud vastand.

Edith Karlson nagu uus Jaan Koort

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles