Kuula «Helisevat muusikat»

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teater Vanemuine pakub Postimehe lugejatele kuulamiseks tänast LIVE-salvestust «Heliseva muusika» proovist. Laulavad Hanna-Liina Võsa ja lapsed. Musitseerib Vanemuise sümfooniaorkester dirigent Tarmo Leinatamme juhatamisel. «Helisev muusika» esietendub homme õhtul kell 19 Vanemuise suures majas.


Muusikali peaosa laulavad Hanna-Liina Võsa või Birgit Õigemeel, viimase jaoks on «Helisev muusika» esimene suur muusikaliroll. Teistes osades astuvad lavale Jüri Lumiste või Raivo E. Tamm, Jaan Willem Sibul või Ain Mäeots, Maarja Mitt või Liisa Pulk, Karmen Puis või Silvi Vrait, Külliki Saldre või Kais Adlas, Eva Püssa või Maria Kallaste või Siiri Koodres, Raivo Adlas, Karol Kuntsel või Rasmus Kull ning hulk toredaid laululapsi.

Homsel esietendusel laulab Maria osa Birgit Õigemeel. Valik langes Birgitile kulli-kirja viskamise teel. Edasised etendused on lauljannade vahel võrdselt ära jagatud ja etenduste külastajad võivad valida just endale sobiva koosseisu.

Eestis tuuakse «Helisev muusika» lavale juba kolmandat korda. Vanemuise lavale jõuab lugu esmakordselt. Teatrijuht Paavo Nõgene sõnul on maailma muusikaliklassikas mõned nimetused, millest ei saa üle ega ümber.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles