Keelenaine esitleb artiklikogumikku

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helju Vals
Helju Vals Foto: Lauri Kulpsoo

Keelehooldekeskuse sarjas ilmus juba viies kerges köites väiketrükis. Selles on valimik keelenaise Helju Valsi Postimehes ja Tartu Postimehes ilmunud artiklitest.


«Keelehoolde nõukogu otsustas ühe brošüüri oma sarjast pühendada Helju Valsile,» ütles kogumiku toimetaja Egle Pullerits. Ta selgitas, et artiklid said kogutud ning köidetud austusavaldusena inimesele, kes keelehooldekeskuse loomisele kaasa aitas.

Siiani võis Valsi artikleid leida paberlehest või internetist, nüüd on väike osa neist jõudnud ka kaante vahele. Kogumik koosneb emakeele praeguse olukorra, arengu ja tuleviku üle arutlevatest artiklitest, milles autor väljendab nii muremõtteid, kiitust kui ka kriitikat.

Sellest kõigest kirjutades pole Helju Vals näidetega kokku hoidnud. Nii võib tekstidest leida mõttearendusi, milles on peaosaliseks inimesed alates president Toomas Hendrik Ilvesest ja lõpetades räppar Jarek «Chalice» Kasariga.

Kogumikust leiab peale artiklite veel Urmas Nemvaltsi karikatuure.

Valsi artiklikogumiku esimene kirjutis on ilmunud tunamullu 16. mail ning viimane tänavu 29. septembril.

Raamat

Helju Vals, «Ei päevagi kirjareata»

Keelehooldekeskus, Tartu 2010, 66 lk.

Esitlus on Tartu raekoja saalis homme kell 12.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles