«Terevisioon» saab 15-aastaseks, sünnipäeva peetakse otse-eetris

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ETV «Terevisioon», Marko Reikop ja Anu Välba
ETV «Terevisioon», Marko Reikop ja Anu Välba Foto: Ülo Josing

Homme, 5. veebruaril täitub 15 aastat esimese «Terevisiooni» eetrisseminekust ETVs. Sünnipäeva puhul kutsutakse stuudiosse endisi tegijaid, et koos toredat päeva tähistada ja vaadata ajas tagasi. Televaatajad näevad argipäeva hommikusaate esimesi samme ja meeleolukaid seiku aastate tagant.

Homses sünnipäevasaates on kohal viieteistkümne aasta jooksul kaasa teinud saatejuhid ja uudistelugejad, samuti kaadritagused meeskonnaliikmed, kelleta telepilt vaatajateni ei jõuaks.

«Terevisioon» on ETV eetris alates 2001. aasta 5. veebruarist, mil saate algusaeg oli praegusest pool tundi varasem, kell 6.25.

Foto: Toomas Tuul

Saatejuhid olid 2006. aasta juunini esmaspäevast neljapäevani Marko Reikop ja Anu Välba. Reedeti edastati «Terevisiooni» ETV Tartu stuudiost, saadet juhtisid Ave-Marleen Rei, Andres Panksepp, Toomas Talts, Liina Randpere, Andero Uusberg jt.

«Terevisiooni» on nende järel juhtinud Kaileen Mägi, Priit Kuusk, Katrin Vaga, Toomas Luhats, Liis Lusmägi, Tuuli Koch, Elis Aunaste.

Katrin Viirpalu ja Urmas Vaino juhivad saadet sügisest 2009.

Saates lõid esimestel hooaegadel kaasa kokad Maire Suitsu, Vladislav Koržets, Indrek Kivisalu, Vesta Reest jpt.

Igal täis- ja pooltunnil näitab «Terevisioon» uudised, mida on eri hooaegadel vahendanud Monika Tamla, Kadri Hinrikus, Mari Torga, Meelis Kompus, Kerli Dello, Liisu Lass ja Elo Ellermaa.

«Terevisiooni» sünnipäevasaade on eetris reedel, 5. veebruaril algusega kell 6.55.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles