Olga Temnikova ordenist: nüüd ei pea kodus enam mõtlema, kellel on õigus

Priit Pullerits
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Temnikova
Olga Temnikova Foto: Eero Vabamägi / Postimees

President Toomas Hendrik Ilveselt Valgetähe V klassi teenetemärgi saanud galerist Olga Temnikova sõnul õnnitles teda esimesena ETV «Ringvaate» saatejuht Marko Reikop, kuid siis arvas ta, et tegemist oli hilinenud õnnitlusega Postimehe Kultuuriveduri auhinna puhul.

«Esimene õnnitleja oli Marko Reikop, aga ma ei saanud aru, mille eest ta õnnitles. Ta ütles lihtsalt, et palju õnne. Mõtlesin, et huvitav, kas Eestis ei ole enam üldse uudiseid, et ta õnnitleb mind nädala aega hiljem [Postimehe] Kultuuriveduri auhinna puhul. Sellest, et saan Valgetähe teenetemärgi, sain teada siis, kui teie Postimehest helistasite.

Vahepeal jõudis mulle helistada ka mu kooli, Lasnamäe gümnaasiumi direktor. Sellest, kui lõpetasin kooli, on nüüd 17 aastat – pool minu elu. See oli üldse esimest korda, kui kooli direktor mulle helistas. Olin ju hea õpilane.

[Elukaaslane ja kaasgalerist] Indrek [Kasela] seletas, et see on major (suur ja tähtis autasu- PM). Varem olen presidendilt saanud noore kultuuritegelase eripreemia ja kunagi lapsepõlves võitsin üle-eestilisi joonistamiskonkursse.

(Kasela: Ma saan aru, et Olgat on tabanud üks tähesadu. Oletan, et Eesti Vabariik on kokku välja andnud umbes neli tuhat teenetemärki, ja need jäävad igavesest ajast kehtima igavesti. Väga hea, et seda tehakse ja mingid asjad kestavad üle valimistsükli, sest aeg-ajalt tundub riigi pidamine olema labane ja lihtne.)

Indrek räägib, nagu oleks tal sündinud poeg – suur rõõm, annab muudkui kommentaare!

Tegelikult on teenetemärk väga hea: nüüd ei pea kodus enam mõtlema, kellel on õigus. Mul on medal ja mul on õigus!

Naljakas on see, et kui täna hommikul rattaga tööle sõitsin, seletas Indrek, et rattaga sõites ei saa väga seadust rikkuda. Siis on järelikult tõenäolisem, et saad auhinna, sest sul pole ju mingit rikkumist. Nii et sõitke rattaga! Talvel on ju tavaliselt vähe liikumist, aga mis on endorfiini allikas meie kliimas – peab liikuma!

Loomulikult ei osanud ma aimata, et teenetemärgi saan. Kuigi võis ju loota, et keegi, kes on seotud kaasaegse kunstiga, võiks selle saada, sest foon on soodne. Loodan, et edaspidi tulevad inimesed seetõttu veelgi rohkem Temnikova ja Kasela galeriisse Lastekodu 1.

Tore, kui sinu igapäevast pingutust märgatakse, sest ega töö galeristina väga lihtne ole. Aga nüüd aitab jutust – olen viimasel ajal liiga palju rääkinud, mulle tundub, et ei jõuagi enam tööd teha.

Temnikova sõi kommentaari andes kalakotlette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles