Merike Estna vallutab Mehhikot

, Eesti Kaasaegse Kunsti Arenduskeskuse direkto
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merike Estna DOMESTICMINDCRAFT
Merike Estna DOMESTICMINDCRAFT Foto: Repro

Merike Estna personaalnäitus «DOMESTICMINDCRAFT» Mexico Citys on hea järg 2013. aastal New Yorgi Winklemani galeriis toimunud «Spinati & banaani» näitusele. Kui nüüd järele mõelda, siis ta on ainuke eesti kunstnik, kes nii Põhja- kui Lõuna-Ameerika kunstipealinnas isikunäituse märgi maha saanud.

Mexico City peatänava Bucareli ääres kodu leidnud ruumikas Karen Huberi galerii on keskendunud eranditult nüüdisaegsele maalile. Linna rahvusvahelisele kaardile kandnud kontseptuaalse suunaga galeriide kõrval on see selgelt oma liini ajav ja julge fookus. Galerist Karen Huber leidis Merikese kunstimaailmale nii tüüpilise isiklike soovituste jada kaudu, mis haaras «ketti» nii kolleegi Londonist kui ka Mexico City kuraatori Octavio Avendano.

Idee küpses näitusepakkumiseks ning kuuliseks residentuuriks, mille käigus anti kunstnikule vabad käed Mehhiko publiku jaoks oma esimese sooloväljaastumise kujundamiseks. Merike on tuntud oma traditsioonilist maali süsteemselt lõuendi pealt minema ajavate teostega, mis laiutavad ruumis ja tahavad vaatajalt aktiivset osalemist, et mitte öelda seljas kandmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles