Elu24 video! PREMIERE’16 lavastus «Star»: Sylvia Köster ja Aap Kaur Suvi poevad staari kleidivoltide vahele

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juba homme esietendub Sõltumatu Tantsu Laval uute koreograafide sarja PREMIERE kaheksanda aastakäigu raames kaks debüütlavastust, nende seas Sylvia Kösteri «Star», milles mängib märgilist rolli ka videopilt.

Elu24 napsas mõne minuti tantsukunstniku prooviajast ning küsis ühtteist selgituseks lavastuse, uusi koreograafe tutvustava ja innustava platvormi ning nn ideedekorje kohta. Tõusudest ja mõõnadest rääkisidki loomingulise protsessiga tihedalt seotud noor koreograaf Sylvia Köster ja videokunstnik Aap Kaur Suvi.

Laval särab ja püüdlebki aina kõrgemale Köster. ««Star» on kui taevatäht, samal ajal poptäht,» selgitab ta. «Etendust saadab paralleel taevatähe elutsüksilga.» 

«Käsitlen kuulsuseiha ja seda, mis sütitab sind veel kõrgemale. Seda staari rolli näitel, mida võib laiendada». Suvi lisab: «Videopildi kaudu  proovime seda näidata suuremana kui elu, näidata hästi lähedalt.» 

«Sellega poetakse staari kleidivoltide vahele,» ütleb Köster. 

Vaata videost!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles