Mustanahalised ja latiinod jäävad Oscari-peol vaeslapse ossa (2)

Juhan Mellik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
1978. aastal pälvis legendaarne poksifilm "Rocky" kolm Oscarit, selle mulluse järje "Creedi" peaosalisel Michael B. Jordanil polnud kuldmehikesele lootustki.
1978. aastal pälvis legendaarne poksifilm "Rocky" kolm Oscarit, selle mulluse järje "Creedi" peaosalisel Michael B. Jordanil polnud kuldmehikesele lootustki. Foto: SCANPIX

Juba teist aastat pole Ameerika filmikunsti ja -teaduste akadeemia auhinna Oscari nominentide seas ühtegi mustanahalist. Viimane tunnustus tumedama nahatooniga näitlejale läks tunamullu Lupita Nyong’ole parima naiskõrvalosa eest filmis «12 aastat orjana», pärast seda pole neil tähtsamatesse kategooriatesse asja olnud. Olukord on sundinud filmirahvast küsima: kas pole ehk tegu ebaõigluse ja diskrimineerimisega?

Economist kirjutab oma analüüsi põhjal, et mustanahaliste Oscari-võitjate osakaal on üsnagi täpses vastavuses nende osakaaluga kogu Ameerika Ühendriikide rahvastikust. Ent see ei tähenda veel, nagu probleemi polekski. Näitena toob väljaanne legendaarse poksifilmi «Rocky» ning selle mulluse aasta viimase järje – filmi «Creed», mille peaosaliseks on mustanahaline Michael B. Jordan. Esialgne, 1978. aastal valminud film võitis kolm Oscarit, tõsi küll, peaosatäitja Sylvester Stallone auhinda ei pälvinud.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles