«Klassikokkutulek» jätkab rekordite purustamist – 10 päevaga pool miljonit eurot

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Klassikokkutulek» lööb rekordeid.
«Klassikokkutulek» lööb rekordeid. Foto: Kaader filmist

Kodumaine komöödia «Klassikokkutulek» kogus kümne linastuspäevaga ülekaalukat rekordit märkiva 510 322 eurot kassatulu, kinnistades oma kohta ajaloo edukaima Eesti filmina.

Ülimenukat komöödiat on seni vaatamas käinud 92 361 inimest. Esimese kümne päeva jooksul on sellest enam suutnud vaid lastefilm «Jääaeg 3», mille tulemus oli 93 400.

«Klassikokkutuleku» levitaja Siim Rohtla sõnul ennustas ta filmile varakult väga suurt huvi, kuid millekski nii võimsaks ei osanud keegi valmis olla.

«Oleme kogu filmitiimiga sellisest edust pehmelt öeldes pahviks löödud ja samas siiralt rõõmsad, et oleme saanud rahvast korralikult lõbustada,» ütles Rohtla.

Kui «Klassikokkutuleku» avanädalavahetuse 33 828 kinokülastust ületas nii «Titanicu», «Avatari» kui «1944» omaaegse tulemuse, siis teiseks nädalavahetuseks peaaegu sama kõrgel püsinud huvi on pika puuga uus tipptulemus.

Läinud laupäeval ja pühapäeval käis «Klassikokkutulekut» vaatamas 27 583 inimest, kes tõid kinokassasse kokku 162 905 eurot. Seni hoidis rekordit film «Käsilased» 23 606 vaataja ja 120 549 euroga.

«Klassikokkutulek» on emotsionaalne ja rajult naljakas lugu meestest keskeakriisi lävel. Filmi peategelasteks on kolm keskkooliaegset parimat sõpra, kes üritavad enne klassi 25 aasta kokkutulekut tõestada, et noorus pole veel kuhugi kadunud.

«Klassikokkutuleku» peaosades mängivad Mait Malmsten, Henry “Genka” Kõrvits ja Ago Anderson. Filmi lavastas René Vilbre, tootsid Kristian Taska ja Evelin Soosaar-Penttilä.  Taanist pärit algstsenaariumi seadis eesti keelde ning huumorikultuuri Martin Algus.

Peakangelaste kõrval astuvad üles kuumad noored staarid Mart Müürisepp, Märt Pius, Grete Klein, Kristiina-Hortensia Port ning kolmiku abikaasasid ja endisi kallimaid kehastavad säravad diivad Maarja Jakobson, Ülle Lichtfeldt, Marika Korolev, Kadri Adamson ja Maris Kõrvits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles