Tänavakunstnikud loovad reedese Must Mesi muusika saatel teose „Isa ja poeg“

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heidy Purga
Heidy Purga Foto: Must Mesi

Reedel, 11. märtsil toimub MustMesi peosari Tartus, Aparaaditehases. Seekordne MustMesi pühendatakse koostöös muusika ja graffitikunstiga julgusele. Muusikat mängivad Heidy Purga ja Madis Ligema, graffitikunsti loovad Tartu kunstnikud.

Heidy Purga, Must Mesi raadiosaate ja peosarja autor kirjeldab ühisprojekti mõtet: „Tartus hiljuti asetleidnud peksmine puudutas mind isiklikult väga. Kindlasti suures osas seetõttu, et meie pereski kasvab kolmeaastane laps, kelle kujunevaid arusaamisi maailma asjadest iga päev hoidma ja seletama peab. Leian, et peaksimegi igale nähtavale vandaalitsemisele reageerima, märkama abivajajaid, kartmata seetõttu ise vägivalla ohvriks sattuda. Soovin oma muusikaga avaldada austust julgusele ning samas julgustada kõiki välja astuma õigluse eest ning vägivalla vastu. MustMesi sarjas mängitav muusika on alati omanud sügavat ajaloolist kokkupuudet lihtsate inimõigustega, on julgustanud represseerituid vabadusele, tegudele, eneseteostusele ning eelkõige armastusele ja hoolivusele, millede puudumine meie eludes võib saatuslikuks saada.“

Foto: Must Mesi

Reedel tulevad MustMesi peo Aparaadis ajal 20-minutiliseks performance-etteasteks-avalduseks lavale Tartu tänavakunstnikud (nimed täiendamisel). Kunstnike etteastel sünnib "Isa ja poeg" visuaal 1,5 x 1,5 m seinale. Kunstnikud kasutavad visandamiseks shablooni, mis hakkab edaspidi "iseseisvat elu elama".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles