Kirkorovi uus tulemine

Verni Leivak
, Arteri toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filipp Kirkorov - vastuoluline ja ere isiksus.
Filipp Kirkorov - vastuoluline ja ere isiksus. Foto: RIA Novosti / SCANPIX

Vastuolulise Vene estraadiartisti, peagi taas Tallinna väisava Filipp Kirkorovi tuleva aasta juubeliks plaanitav tuur kannab nime «Mina», mis on egotsentrilise staari iseloomustamiseks äärmiselt sobiv.

Heal lapsel mitu nime: Venemaal kutsutakse Filipp Kirkorovit (48) nii Estraadikuningaks kui ka Mister Eurovisiooniks. Eesti ajakirjanikel ongi just Eurovisiooni lauluvõistlusel olnud võimalus seda karismaatilist kuju jälgida.

Vastuoluline isiksus

Kuigi Filipp Kirkorov naasis 1995. aastal Dublinis peetud Eurovisioonilt tagasihoidliku 17. kohaga, on see lauluvõistlus teda hiljemgi paelunud. Kindlasti mäletavad paljud seda ligi kahemeetrist meest kas või 2002. aastast, kui ta väga lühikest kasvu moekunstniku Valentin Judaškiniga Tallinna Venemaa saatkonna Eurovisiooni-vastuvõtul ja mujalgi linnas ringi liikudes ekstsentrilise tandemi moodustas. Kolm aastat hiljem Kiievis liikus Kirkorov – ilmselt selleks, et oma staatust rõhutada – Eurovisiooni avapeol ihukaitsjate saatel, teenides sellega lääne ajakirjanike hulgas mõistmatust. Kõigele lisaks üritas täht üht Eesti ajakirjaniku selle eest, et too Kirkorovile ja temaga koos pressi tähelepanu nautinud Alla Pugatšovale liiga lähedale sattus, ürituselt välja visata.

11 aasta tagusesse aega jääb ka PR-sündmus, mille tegelikult juba Pugatšovast lahutatud Kirkorov samuti Kiievis korraldas. Sündmus seisnes selles, kuidas kuulus laulja oma südamedaamile rongijaama, tohutu lillesülem kaasas, vastu läheb. Kümned ja kümned ajakirjanikud ja fotograafid piirasid vaat et jooksujalu Pugatšova eravaguni poole tõttavat hiiglast, kes pärast fotograafidele poseerimist koos (eks)kaasaga pirtsakalt limusiini sulgus ning minema põrutas.

Ateenas aasta hiljem peetud lauluvõistlusel oli Estraadikuningas taas hoos, ja raske on unustada tahtmatult pealt kuuldud vestlust Rootsi lauludiiva Carolaga ürituse järelpeol. «Alla Pugatšova! Alla Pugatšova!» üritas ta ülikonarlikus inglise keeles ennast hoopis endise abikaasa kaudu identifitseerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles