Eesti progemetali bänd Emphasis esitleb uut albumit klubis Sinilind

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti progemetali bänd Emphasis
Eesti progemetali bänd Emphasis Foto: promo

Eesti progemetali bänd Emphasis esitleb 30. aprillil klubis Sinilind oma uut albumit “Revival”. Bändi esimene täispikk plaat ilmub 15. aprillil Itaalia plaadifirma Underground Symphony alt. Kontserdi erikülalistena astuvad lavale ekstreemmetali bänd Stagnant Project Lätist ning kodumaised Vinkel ja Abandoned Elysium. 

Sümfo-proge-pauermetali kooslus Emphasis sünteesib klassikalisi harmooniaid, ekspressiivseid kitarrikäike, ainulaadseid rütme ja tundlikke meloodiakäike ooperidiiva Anna Ganina võimsa vokaaliga. Viie tegutsemisaasta jooksul on bänd tuuritanud üle Eesti ja andnud kümneid kontserte ka väljapool riigipiire – muuhulgas on sooritatud Baltikumi-Soome tuur koos põhjanaabrite dark-metal bändiga Teardown. 2012. aastal üllitati nii ookeani kui idapiiri taga positiivseid arvustusi kogunud mini-album ”Into Infinity”ning figureeriti looga “Hopeless“ rahvusvahelisel „Ladies First“ metalkogumikul. 2015. aasta talvel kirjutas bänd alla lepingu Itaalia plaadifirmaga Underground Symphony oma esimese täispika albumi «Revival» väljaandmiseks. Power ja sympho metalmuusikale orienteeritud leibel on koostööd teinud selliste bändidega nagu Labyrinth, Skylark, Powerquest, Shadow Of Steel, Cryonic Temple, White Skull, Doomsword ning Sabaton.

Abandoned Elysium on Tallinnast pärit progemetali bänd, mis loodi 2012 oktoober Kevin Oper-i ja Karl Mesipuu poolt. Nad iseloomustaksid oma muusikat kui, progressiivne, meloodiline, tehniline, raske metal. 2014 saadi vamis ja anti välja esimene omanimeline täispikk album “Abandoned Elysium”, millega kaasnes ka esinemine Lätis kuulsale Venemaa deathcore bändile My Autumn. 2015 anti välja EP “Unmasked”. EP-d saatis edu. Bänd sai väga palju head tagassidet nii välismaailmsetelt muusikakriitikutelt kui ka Eesti fännidelt. Selle plaadi pealt ilmus ka esimene muusikavideo loole “My Saviour”. 2015 oktoobris võitis Abandoned Elysium Noortebändi konkurssi. Pärast Noortebändi võitmist on bänd keskendunud uhiuue materjali läbi mängimiseks ning albumi salvestamiseks. 

Riia ekstreemmetali kooslus Stagnant Project on otsustanud ühe konkreetse žanri raamidest välja minna: nende looming on segu thrash metalist, võimsast ja ekstreemsest meesvokaalist ja progressiivsetest kontruktsioonidest. Oma kodumaal Lätis on nad võitnud publiku armastuse tänu energilisele laiv-esitlusele ja iga pisidetaili filigraansele viimistlusele. Tänaseks päevaks on bänd välja lasknud täisformaadlise albumi „Rorschach Test“ (2012), kontseptuaalset EP „Zombie Show“ (veebruar 2014) ja mitmeid singleid.

Vinkel kui bänd sai alguse 2012. aastal Narvas ning algselt oli mõeldud tegutsema vaid stuudioprojektina.Tänaseks päevaks väärikas hard rock-kooslus on välja andnud mitmeid singleid ja ühe stuudioalbumi, mille loomise jooksul bändi liider ja helilooja Vitali Vinkel on kaasanud palju külalismuusikuid. Nüüd lõpuks paika saanud püsivas live-koosseisus astub bänd Vinkel esmakordselt üles Tallinna publiku ees 30. aprillil klubis Sinilind. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles