Vabatahtlikust toidukunstnikuks

Kirke Ert
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TMW pop-up restorani Fellin perenaine Maret Mikk
TMW pop-up restorani Fellin perenaine Maret Mikk Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Viis aastat tagasi linnakultuurifestivalil Tallinn Music Week vabatahtlikuna alustanud Maret Mikk on sel kevadel festivali pop-up restorani Fellin perenaine. 

Mikk, kes alles teist kuud ametis kõrgelt hinnatud restorani tegevjuhina, sattus Tallinn Music Weeki raames korraldatava konverentsi vabatahtlikuks ja jäi kolmeks aastaks. Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemias kultuurikorraldust õppiv noor daam leidis, et see on parim koht uute tutvuste loomiseks, õppimiseks ja kogemuste omandamiseks. Eelmisel festivalil osales ta juba delegaadina ning Viljandi Guitar Trio mänedžerina.

Legendaarse estoonlase Arne Miku pojatütar otsustas aga ühel hetkel, et kultuurimaailmast jääb talle väheks.

«Pool minu suguvõsast on seotud Estonia teatriga. Tundsin äkki, et ma ei taha töötada muusikamaailmas ega jaksa elada üksildast kultuurikorraldaja elu, mis keerleb «kulka» taotluste ümber. Õppisin Viljandis hoopis kokaks ja avastasin, et kultuurikorraldust ning kokandust ühendades saan endale ideaalse töökoha. Mulle meeldivad head toidud ja joogid, teistmoodi väljakutsed ning uued inimesed. Tänu TMWle on minu esimesed sammud restoranimaailmas väga hoogsad,» ütles Mikk.

Foto: Instagram.com / TMW

Viljandi au ja uhkus kohvik-restoran Fellin on teiste seas ka TMW peakorraldaja Helen Sildna lemmik. «Sildna tegi meile juba aasta alguses ettepaneku Tallinnasse tulla. Kolimine siia tundus väga põneva ja suure ettevõtmisena, võtsime väljakutse vastu ja siin me nüüd oleme. Pakume meie peakoka Margo Paluoja paremikku. Menüüs on nii eesti- kui jaapanipärased maitsed, eestimaised käsitööjoogid ning veinid Rein Kasela veinitoast, mille on meie menüüga sobitanud sommeljee Roman Altmart,“ rääkis Mikk. Lisades, et iga päev kell 17-18 toimub pop-up restorani ruumides TMW sari Talks ehk Jutud.

Foto: Viktor Burkivski

Tallinn Music Week pop-up restoran Fellin asub Pärnu mnt. 6 ja on avatud iga päev kell 12.00-01.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles