​Värsked jazzituuled! Kadri Voorand esitleb uut albumit «Armupurjus»: meie loomingulisele kollektiivilie piirid ei sobi

Meisi Volt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Voorand esitleb uut albumit “Armupurjus”
Kadri Voorand esitleb uut albumit “Armupurjus” Foto: Promopilt

Eesti erilisimal jazzitalendil Kadri Voorandil ilmub aprillis kolmas autorialbum “Armupurjus”, mille esmaesitlusi on võimalik kuulama minna alates 17.aprillist Jazzkaare raames neljas linnas - Rakveres, Tartus, Tallinnas ning Viljandis.

Kadri Voorandi muusikaline fantaasia ning ekspressiivne eneseväljenduslaad on taas leidnud tee uuele albumile “Armupurjus”. 

Senisest triost koos Virgo Sillamaa ning Taavo Remmeliga on saanud kvartett - ansambliga liitus aasta eest üks oma põlvkonna eredamaid Eesti löökpillimängijaid Ahto Abner ning lisaks suurenenud koosseisule võib Kadri Voorandit nüüdsest kuulda ka klaveril. Seega on uue albumi helipilt varasemast oluliselt jõulisem​,​ säilitades siiski lüürilisromantilise alatooni. Uue muusika kõrval jõuab plaadile ka kauaoodatud “Kui need laiad meretuuled”. 

“Salvestuse käigus Itaalias sündis palju uut muusikat. Äärmiselt põnev oli õhtute kaupa jämmida nii popi, rocki kui ka maailmamuusika piirimail. Meie loomingulisele kollektiivilie piirid ei sobi ja seepärast ei hakka meil ka kunagi igav.  Tänaseni tundub õnneks, et ka publik on meiega ühte meelt nii Eestis kui mujal maailmas​," lisab Kadri Voorand.​

Komponeeritud laulud vahelduvad - sarnaselt trio plaadile - improluudidega, mis on jämmi käigus sündinud lõbusad miniatuurid. Just need toovad veelgi enam esile ansambli mängulise poole.  “Armupurjus” on julge, žanripiiridest vaba, ent kuulajale alati kättesaadav muusika ansamblilt, mille kontsertesitused rabavad sageli plahvatusliku energia ja dünaamilise koosmänguga.​

Foto: Tiit Mõtus

Lauljatarilt on​ varasemalt​ ilmunud kaks autorialbumit – Kadri Voorand Quintet’iga „Tunde kaja“ (2009) ja trioga salvestatud Eesti luulest inspireeritud „Kosmogooniline etüüd“ (2012). Neist viimane album jõudis ka Euroopa jazziajakirjanike edetabeli top 10-sse.

Esimeste seas pälvis ta noore jazzitalendi auhinna, 2015. aastal võitis ta aasta parima jazzartistina maineka Danske Jazziauhinna. Mullune loominguaasta oli lauljatarile pööraselt põnev pakkudes rohkelt loomingulisi väljakutseid.

Kontserdid toimuvad:

17. aprill Rakvere Tark Maja

19. aprill Tartu Elleri kooli Tubina saal

26. aprill Tallinn Vabalava

30. aprill Viljandi Pärimusmuusika Ait

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles