Vanemuine kergitas külastatavust tallinlaste abiga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater Vanemuine.
Teater Vanemuine. Foto: Ove Maidla.

Teater Vanemuine suutis külastajate arvu vähenemise 2010. aastal ära hoida ennekõike aktiivse etendustegevusega Tallinnas. Publikuhulk kerkis mullu võrreldes tunamullusega 5,4 protsenti.


Möödunud aastal andis Vanemuise teater 463 etendust ja kontserti, mida külastas kokku 177 360 inimest. Lisanduvad noortetöö raames korraldatud 174 sündmust 10 001 külastajaga. Kokku külastati teatri 637 üritust 187 361 korral, mis on 5,4% rohkem kui 2009. aastal, teatas Vanemuine.

Solarises andis teater 41 etendust, mida külastas kokku 41 536 inimest.

Teatri tulueelarve oli mullu 102 miljonit krooni (6 518 988 eurot). Omatulu  teenis teater 33,7 miljonit krooni, mis on 3,25 miljoni krooni ja üheksa protsendi võrra suurem kui 2009. aastal.

Meie põhimõte – virisemine ei lahenda olukorda - on end õigustanud, märkis teatrijuht Paavo Nõgene. «Vanemuise teater seadis eesmärgiks laiendada oma tegevust, et hoida külastatavust samal tasemel või seda tõsta ja see on õnnestunud,» lisas Nõgene

«Publikunumbrid näitavad, et oleme teinud õiged otsused nii repertuaarivalikul kui ka etendustegevuse planeerimisel.» Vanemuine on Eesti kõige külastatavam teater.

Pea iga neljas teatrikülastus tehakse Vanemuise teatri etendustele üle Eesti. Teater tänab oma publikut ja soovib kõigile teatrirohket uut aastat!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles