Edetabel: eestlased armastavad elektroonilist tantsumuusikat

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alan Walker
Alan Walker Foto: promo

Maailma suurima veebipõhise muusikateenuse Deezer statistika kohaselt kuulasid eestlased märtsis kõige rohkem Alan Walkeri elektroonilise tantsumuusika hitti «Faded».

Deezerit Eestis esindava Tele2 tootedirektori Katrin Aroni sõnul on elektrooniline tantsumuusika ehk EDM eestlaste seas väga populaarne. «Märtsi edetabeli võitnud Alan Walkerit seob Eestiga ka see, et tema megahiti «Faded» video on filmitud Tallinna Linnahalli treppidel, endise Rummu vangla territooriumil ja Paldiskis,» lisas Aron.

Teine trend on poistebändide tagasitulek. «Näiteks Justin Bieber, Lukas Graham, aga ka One Direction ja 5 Seconds Of Summer on pea iga kuu edetabelis. Viimased esinevad juunis ka Tallinnas ja kuulamisstatistika põhjal võib ennustada suurt publikuhulka,» ütles Aron. 

Märtsis oli ainus kohalik laul esikümnes Jüri Pootsmanni «Play», mis jõudis seitsmendale kohale.

Foto: Erlend Štaub

Eestlaste poolt enimkuulatud muusikapalad märtsis 2016

1. Alan Walker - Faded

2. G-Eazy – Me, Myself & I

3. Lukas Graham – 7 Years

4. Justin Bieber – Sorry

5. Justin Bieber – Love Yourself

6. Light It Up (feat. Nyla & Fuse ODG) – Major Lazer

7. Jüri Pootsmann – Play

8. Sia – Cheap Thrills

9. Jonas Blue – Fast Car

10. Zara Larsson – Lush Life

Deezer on 40 miljoni muusikapalaga maailma suurim veebipõhine muusikateenus, millel on 16 miljonit aktiivset kasutajat 186 riigis. Deezeril on Eestis enam kui 40 000 registreeritud kasutajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles