Salapärane ja kaasahaarav Tartu: «Supilinna salaselts» Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Supilinna Salaselts»
«Supilinna Salaselts» Foto: Kaader filmist

Kuni nädala lõpuni saab Postimehe kinos vaadata eelmise aasta hittfilmi «Supilinna salaselts», mis pealus tuhandeid noori ja vanemaid vaatajaid. 

Mari, Sadu, Olav ja Anton on neli Supilinna last, kelle rõõmus argipäev pööratakse pea peale, kui nende kodulinna tabab salapärane mürgitus, mis muudab pool linna täiskasvanutest lasteks. Režissöör Margus Paju filmis on lastel lahenduse leidmiseks aega vaid 48 tundi.

Algab peadpööritav seiklus, mis viib lapsed kõige ootamatumatesse paikadesse nii maa peal kui ka maa all. Praeguse kodulinna taga õpivad nad tundma üht teist, aastatetagust Tartut, teejuhiks Mari vanaisa käest saadud märkmik salapäraste vihjetega.

Kiitusega ei olnud kitsi ka Postimehe žürii: «Lugu seisab koos, rütm on hea ja pilt stiililiselt väljapeetud. Lapsed on saadud hästi mängima, ja mis ehk kõige tähtsam: tulemus on meeleolukas,» kirjutas Tiina Lokk. Olle Mirme leidis: «Sisult hoogsalt põnev ja pildilt värvikirevalt lopsakas. Perefilm selle parimas tähenduses.»

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega. Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles