Tartu uues teatris algasid sel nädalal Mart Aasa lavastuse «Edu» proovid

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu uues teatris algasid sel nädalal Mart Aasa lavastuse «Edu» proovid.
Tartu uues teatris algasid sel nädalal Mart Aasa lavastuse «Edu» proovid. Foto: Tartu Uus Teater

Tartu uues teatris algasid sel nädalal Mart Aasa lavastuse «Edu» proovid, lavastus esietendub 17. veebruaril Genialistide Klubis.

«Kuigi tegu on täiesti uue ja eraldiseisva teksti ning kunstilise tervikuga, on «Edu» omamoodi jätkuks Tartu uues teatris / kinos Ekraan esietendunud temaatilisele lavastusele «IDentiteet», vahendas teatri pressiesindaja.

Ka «Edu» keskendub põhiliselt ühe teema käsitlemisele erinevate nurkade alt, selles mõttes on tegu taas «temaatilise teatriga»,» tutvustab autor ja lavastaja Mart Aas «Edu» prooviperioodi algul.

Üks seltskond koguneb juba neli aastat neli korda nädalas treeningutele, et jõuda selgusele, läbi elada, kogeda erinevate nurkade alt müstilist teemat «Edu». Kasutades selleks nii erinevaid harjutusi kui ka oma isiklikke läbielamisi ja ühiselt koolkonnas kogetut. Et oma kogemusi iga-aastasel püsiväärtuste messil esinedes teistega jagada.

See on omamoodi kummaline mäng, pooleldi improvisatoorne «Edu mäng», mida nad ikka ja jälle läbi mängivad, mängujuhiks Ozols - läti-eesti päritolu guru - kes on jõudnud e-seisundisse, nirvaana-sarnasesse kõrgemasse eduseisundisse, mis võimaldab tal suvalises kohas suvalisel hetkel edukas olla.

«Edu» esietendub 17. veebruaril kell 19 Tartus Genialistide Klubis.

Lavastuses mängivad Leino Rei, Kristel Leesmend, Nero Urke, Mart Aas ja Tõnis Leemets. Muusika autor ja esitaja on Tõnis Leemets, lavakunstnik Ivar Põllu ja kostüümikunstnik Kristel Leesmend.

Mart Aasa ja  H. H. Sankovsky lavastust «IDentiteet» saab näha taas juba 18. ja 19. jaanuaril kell 19 Tartus kinos Ekraan.

«IDentiteedi» peategelaseks on maalikunstnik, kellest – nagu viimasel ajal alati – on olude sunnil saanud disainer. Visuaalselt näeb etendus välja nagu eesti esimene 4D film, aga olude sunnil – nagu viimasel ajal alati – on tegemist siiski ka teatrietendusega.

Lavastuses mängivad Nero Urke, Kristel Leesmend, Mart Aas, Sulev Teppart, Raimo Pass (Eesti Draamateater) ja Tõnis Leemets, helilooja ja muusikaline kujundaja on Tõnis Leemets, kostüümikunstnik Kristel Leesmend ja lavakunstnik Ivar Põllu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles