Kas vihastest lindudest saab uus Nokia?

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Kurjad linnud» mäng
«Kurjad linnud» mäng Foto: Rovio

Soomlased on jälle millegi suurega hakkama saanud. Soomlased ei anna alla. Vihased linnud tähendavad kümneid USA TOP-mänge, sadu pehmeid mänguasju, Shanghais müüdavaid kruuse ja nüüd ka kogu maailma kinodesse jõudvat filmi. See kõik on midagi nii hoomamatult suurejoonelist, et paneb ikka ja jälle kukalt kratsima.

Mis seal graniitküngastel ja murakaväljadel küll nii inspireerivat on, et tekivad Muumid, vihased linnud (Angry Birds – toim) ja ussimängud, mis suudavad haarata kogu maailma? Samas kui meie oma paepinnase ja rabamülgaste vahel sündinud Lotted ja Klaabud ei küündi ligilähedalegi.

Hästi, «Angry Birdsil» ja selle loojal Roviol on olnud oma tõusud ja langused. 2009. aastal turule tulnud mobiilimäng kutsus toona esile revolutsiooni, kuid ei ole nüüd  seitse aastat ja üle kolme miljardi allalaadimise hiljem – mitte just kõige paremas seisus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles