Rootsi ettepanek: Eurovisioonist võiks välja kasvada ülemaailmne lauluvõistlus (2)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina esindaja Jamala palaga «1944»
Ukraina esindaja Jamala palaga «1944» Foto: SCANPIX

Rootsi ringhäälingu STV ja teleprodutsendi Martin Österdahli arvates võiks Eurovisioonist välja kasvada ülemaailmne lauluvõistlus, millel on erinevates paikades oma võistlused.

Eurovisioon jääks alleks, kui veel korraldatakse  näiteks Aasiavisioon, Ameerikavisioon, Aafrikavisioon jne, edastab Yle.

Österdahli arvates on Eurovisioon suurepärane näide tele-show´st, mis on aegade jooksul edasi arenenud ja suuremaks paisunud.

STV andmetel vaatas 14. mail toimunud Eurovisiooni lauluvõistluse finaali umbes 200 miljonit inimest, esmakordselt nägid seda televisiooni vahendusel ameeriklased ja hiinlased.

Österdahli arvates võiks see lauluvõistlus veelgi kasvada, jõudes igale mandrile, kus korraldatakse oma võistlused ja seejärel erinevate maailmaosade parimatele finaal.

Rootslase teatel on Euroopa Ringhäälingute Liidus (EBU) olnud arutamisel Worldwision lauluvõistlus,  mis oleks ülemaailmne. Selle suhtes on oma huvi on üles näidanud USA ja mitmed Aasia riigid.

Österdahli sõnul oleks see üks võimalus, kuid eks tulevik näitab, mis edasi saab.

Sel aastal võitis Eurovisiooni Ukraina esindaja Jamala palaga «1944», teine oli Austraalia ja kolmas Venemaa. 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles