«Unditund», film legendaarsest Mati Undist Postimehe kinos

Aarne Seppel
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Unditund»
«Unditund» Foto: Kaader filmist

Nädala lõpuni saab vaadata Maria Avdjuško dokumentaalfilmi «Unditund», milles avatakse legendaarse Mati Undi karismaatilist isiksust.

Üks kõige erakordsemaid nähtusi eesti kultuuriloos on kahtlemata kirjanik, lavastaja, publitsist, õppejõud ja seltskonnategelane Mati Unt. Dokumentaalfilm «Unditund» viib meid tagasi 1960ndate ereda põlvkonna juurde, mil tekkisid uuenduslikud ideed nii kirjandus- kui ka teatrimaailmas. See avab Mati Unti kui karismaatilist isiksust, fenomenaalset mõtlejat ja anarhistlikku vormiuuendajat kinolike vahenditega. Film sisaldab seninägematuid kaadreid Undist loometöö ajal ja sõprade keskel.

«Unt on see, kes kindlasti väärib omaette lugu ja filmi. Ajastu hõngu tabamine on «Unditunni» suur ja hindamatu väärtus,» leidis Postimehe žürii liige Tiina Lokk.

«Ekstsentriline legend on vormistatud padukonservatiivseks filmiks. Rääkivad pead pluss nostalgilised arhiivikaadrid. Ometi on see kübe enamat kui kultuuriheeroste mälestuskillud magushapus kastmes. Undi saladus painab ta lähikondseid tänini ja see hoiab pinge üleval,» kirjutas Olle Mirme.

Postimehe tellijad saavad Postimees Kino filme vaadata tasuta. Selleks peab olema Postimees Plussi konto, mis on seotud paberlehe tellimusega.

Postimees Kino saavad vaadata ka Postimees Plussi tellijad ja päevapileti ostjad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles