Forum Cinemas avab Viljandis kino

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi Centrumi keskus.
Viljandi Centrumi keskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Baltimaade juhtiv kinokett Forum Cinemas ja Viljandi Centrumi keskus sõlmisid lepingu kino rajamiseks Viljandisse, mis on plaanis külastajatele avada järgmise aasta veebruaris.

Forum Cinemase tegevjuhi Kristjan Kongo sõnul on kinokett juba mõnda aega kaalunud uue kino rajamise võimalusi väljaspool pealinna ning värskelt on otsus langetatud Viljandi osas. «Uue kino ehitamisega tekib juba uue aasta alguses ka Viljandisse nüüdisaegne ja kvaliteetne filmivaatamise koht ning usun, et nii linlased kui ümberkaudsete piirkondade elanikud võtavad selle kiiresti omaks,» ütles Kongo pressiteate vahendusel.

Forum Cinemas ja Viljandi Centrumi keskus alustavad kino ehitamist selle aasta juunis. Uude kinno tuleb kaks saali, mis mahutavad kokku ligikaudu 260 vaatajat.

«Viljandi kino rajamisel ei tee me allahindlust ei teenuste kvaliteedis ega mugavuses. Uude kinno tuleb nüüdisaegne tipptehnoloogiaga projektsioonitehnika, pilditeravust ja eredaid värve toetavad ekraanid ning viiest erinevast suunast heli peegeldav Dolby Atmos süsteem. Kogu sisustus ja paigutus alates toolidest kuni sissepääsude lahendusteni on kasutajamugavad ning toetavad mõnusat kinoelamust,» ütles Kongo. «Kui kino võetakse väga hästi vastu ning tekib vajadus lisasaalide või –kohtade järele, siis oleme koostöös arendajaga valmis kinopinda veelgi laiendama.»

Viljandi Centrumi keskuse esindaja Riho Maisa sõnul on huvi heal tasemel, nüüdisaegse kaubandus- ja meelelahutuskeskuse järele suur. «Kino Viljandi Centrumi keskuse osana on loogiline arenguetapp, linnas puudub täna üldse kvaliteetne filminäitamise koht. Keskusesse püüame lisaks kinole saada ka väliterrassiga söögikohale parima operaatori. Soovime pakkuda laieneva keskusega viljandlastele veelgi põnevamaid ja sisukamaid vaba aja veetmise võimalusi,» lausus Maisa.

Kokku investeeritakse Viljandi Centrumi keskuse rajamisse 1,5 miljonit eurot. Keskuse kogupindala saab pärast laiendust olema 10 000 m2, millest kino võtab enda alla ligi 1000 m2.

Forum Cinemas AS on Baltimaade suurim kinode operaator, kelle kinodeks on Tallinnas Coca-Cola Plaza ja Tartus Ekraan. Alates 2013. aasta maist kuulub Forum Cinemas Põhjamaade suurimasse kinoketti Nordic Cinema Group.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles