ENSV kummipaadipõgenikest valmib seikluskomöödia

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Sangarid», kolm noort uljaspead põrutavad üle mere.
«Sangarid», kolm noort uljaspead põrutavad üle mere. Foto: Kunstniku visioon

Ühest Soome legendaarsemast röövist hakatakse tegema rahvusvahelist filmi, kuulutas Helsingin Sanomat elevusega juba mõni aeg tagasi, pidades mõistagi silmas nn Aleksanterinkatu juhtumit aastast 1985 – seda, kuidas aasta varem ENSVst kummipaadiga putku pannud ja Rootsis vabadusvõitlejateks nimetatud neljast noorest uljaspeast kaks, Raivo Roosna ja Alex Lepajõe nagu gangsterifilmis juveeliäri ja panka röövisid.

Kristian Taska, kes augustis filmitavaid «Sangareid» produtseerib, võtab Soome lehe hoogu kõvasti maha. «Mingit sarnasust nende tegelastega filmis ei ole, ainult inspiratsiooni on saadud,» eitab ta otsest seost päriselus tegutsenud ja filmis tegutsevate kangelaste vahel.

Sünopsise järgi on tegu 1980ndatest inspireeritud hoogsa komöödiaga, mis räägib kolmest poisist, kes põgenesid Nõukogude Eestist Rootsi, et vabas maailmas läbi lüüa. Loo on kirjutanud Martin Algus ja režissööriks Jaak Kilmi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles