Ukraina suursaadik palub keelata Donbassist tehtud filmi näitamise Eestis (45)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Krõžanivski.
Ukraina suursaadik Eestis Viktor Krõžanivski. Foto: Toomas Huik

Ukraina suursaadik Eestis Viktor Krõžanivski palub kultuuriminister Indrek Saarele saadetud kirjas keelata Eestis Ida-Ukrainast kõneleva filmi «Donbassi aastaajad» näitamine, kuna saadiku sõnul on tegemist ideoloogiliselt kallutatud filmiga.

«Soovin juhtida tähelepanu, et Itaalia ajakirjanik Sara Reginella, kes käis illegaalselt ajutiselt Vene armee ja separatistide kontrolli all olevaid alasid filmimas, andis välja filmi «Donbassi aastaajad» («Donbass seasons»),» kirjutas Krõžanivski.

Ukrainas suursaadiku sõnul on filmi puhul tegemist osaga Venemaa hübriidsõjast ning teos üritab õigustada separatistide tegevust ja eitada Vene armee agressiooni Ukraina vastu.

«Tuginedes Eesti ja Ukraina sõbralikele suhetele, juhul kui peaks tekkima plaan seda filmi Eestis näidata, hindaksin väga, kui Eesti pool astuks vajalikud sammud, et muuta see võimatuks,» kirjutas Ukraina suursaadik kultuuriminister Indrek Saarele.

Kultuuriministeeriumi pressiesindaja Kai-Ines Nelson ütles Postimehele, et Ukraina suursaadiku kiri jõudis ministeeriumisse täna hommikul ja minister Indrek Saar ei ole jõudnud sellega veel tutvuda, kuna ta on välislähetuses. Saar on täna Brüsselis, kus ta osaleb Euroopa Liidu kultuuri, -audiovisuaal- ja spordiministrite nõukogul ja ELi kirjandusauhinna tseremoonial.

Nelsoni sõnul ei ole teadaolevalt keegi soovinud kõnealust filmi Eestis näidata ja tegemist on Ukraina suursaadiku informatiivse kirjaga sellise filmi olemasolust.

Kommentaarid (45)
Copy
Tagasi üles