Festivalisuve avaüritus! Kaparock juba sel laupäeval Kohilas

Meisi Volt
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahepäevase Tartu muusikanädala üks peaesinejaid on Genka ehk Henry Kõrvits, kes astub koos DJ Paul Ojaga üles täna südaööl Genialistide klubis.
Kahepäevase Tartu muusikanädala üks peaesinejaid on Genka ehk Henry Kõrvits, kes astub koos DJ Paul Ojaga üles täna südaööl Genialistide klubis. Foto: Tairo Lutter

Sel laupäeval, 4. juunil toimub Kohilas Tohisoo mõisapargis hea Eesti muusika festival Kaparock. Esinejaterivi on kirju – festivalisuve avavad Vennaskond, Jüri Pootsmann, Genka & Paul Oja, Frankie Animal ja Eliot Ness ning Rosanna Lints ansambliga Würffel. Ansambel Tuberkuloited annab Kaparockil oma 25. sünnipäevakontserdi, industrial metali lippu hoiab kõrgel Pedigree ning ainsa välikülalisena astub lavale hetkel Baltimaade edukaim bänd Carnival Youth Lätist. Festivali väravad avatakse kell kaks päeval ning lõppakordid kõlavad pisut peale südaööd.

Festivali esinejate hulgas on mitmeid ansambleid, kel võimalus esitleda ka oma verivärsketelt albumitelt pärit materjali. Lätist pärit Carnival Youth saabub Kohilasse oma uue albumi «Propeller» promotuuri käigus otse Prantsusmaalt, kus päev varem esinetakse festivalil Europavox. Samuti on ansamblitel Frankie Animal ja Würffel sel kevadel ilmunud värsked kauamängivad. Genka ja Paul Oja ning Jüri Pootsmann ei vaja Eestimaalastele tutvustamist ning Kaparockil astuvad mõlemad üles koos oma live-bändidega.

Foto: Erakogu

Ka Tuberkuloited ja Vennaskond lubavad tuua rahva ette oma parimad palad. Indrek «Summer» Raadik: «Meil on endalgi raske uskuda, et oleme juba 25 aastat bändi teinud ning üle kümne albumi välja andnud. Anname ülevaate oma loomingu paremikust ning sama on lubanud teha ka Vennaskond, kellega oleme aastate jooksul andnud koos lugematu arvu kontserte.»

Foto: Erakogu

Festivali päeva- ja õhtujuhiks on ansamblitest Must Q ja A-Rühm tuntud DJ ja saatejuht Kaarel Kose. Kose hinnangul on tegemist väga mõnusa muusika-piknikuga, kus igal aastal võimalik nautida parimate kodumaiste bändide etteasteid, head seltskonda ja maitsvaid sööke-jooke. «Õnneks võimaldab päevajuhi töö osa saada ka kontsertidest ning olen kindel, et naudin eelolevat laupäeva täiel rinnal.»

Alates 2000. aastast toimuva festivali korraldajate sõnul ongi nende eesmärgiks tuua igal aastal lavale parimatest parimad kodumaised artistid, kelle hulgas ka mõned vähemtuntud nimed. «Plaanime pakkuda külastajaile kohe suve alguses ühe meeldejääva elamus toredate inimeste ja hea muusika seltsis,» rääkisid Kaparocki korraldajad LAG Muusikaagentuurist. Eelmisel aastal külastas Kaparocki ligemale 3000 inimest üle kogu Eesti.

Foto: Rasmus Kooskora

Kaparock toimub Raplamaal, vaid 30 kilomeetri kaugusel Tallinnast ning sinna pääseb muuhulgas ka rongi ja bussiga. Festivalipäeva lõpus pääseb turvaliselt tagasi Tallinnasse või Raplasse festivali eribussidega, mis väljuvad festivali väravast. Eribusside pileteid on võimalik soetada festivali alal asuvast infotelgist. Festivali piletid on müügil Piletilevis ja kohapeal. 

Lisainfot leiab festivali kodulehelt, Facebookist ning Piletilevi kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles