Arro: Ojasoo on ja jääb NO99 kunstiliseks juhiks (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teater NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo.
Teater NO99 kunstiline juht Tiit Ojasoo. Foto: Andres Haabu

SA NO99 nõukogu esimees Tõnis Arro tõdes Tiit Ojasoo vägivallatsemist kommenteerides, et vägivalda ei saa õigustada, kuid kinnitas, et juhtumil puudub igasugune seos teatri juhtimises kavandatud ajutiste muudatustega.

Arro sõnul on tegemist väga tõsise ja kahetsusväärse juhtumiga. «Vägivalda ei saa õigustada ei loomingulises ega tavalises keskkonnas,» ütles Arro. 

Samas lükkas Arro ümber väited, nagu olnuks tegemist töösuhetes aset leidnud juhtumiga. «Teise osapoole koostöö teatriga oli selleks ajaks lõppenud, tegemist ei olnud ülemuse ja alluva suhetega ega töise situatsiooniga.»

Toimunu oli Arro sõnul kahe inimese vaheline asi ning pooled on tänaseks leppinud, sõlmides sellekohase ametliku kokkuleppe, mis tähendab ka pretentsioonidest loobumist. «Tiit Ojasoo on juhtunut kahetsenud ja oma järeldused teinud,» ütles Arro. 

«Sihtasutuse N099 nõukogu ei ole pidanud vajalikuks seda teemat arutada, arvestades seda, et osapooled on ametlikult leppinud ja loobunud pretentsioonidest, aga sedagi, et tegemist ei olnud ülemuse-alluva suhetega,» lisas ta.

Arro sõnul puudub juhtumil igasugune seos teatri juhtimises kavandatud ajutiste muudatustega. «Nõukogu tegi otsuse ümberkorralduse kohta enne, kui meile sai teatavaks kõnealune intsident ja igasugune seoste otsimine on meelevaldne,» ütles Arro.

Arro rääkis, et kavandatud ümberkorraldused seisnevad selles, et Ojasoo keskendub algaval hooajal teatri kunstilisele juhtimisele ja järgmiste hooaegade loominguliste plaanidele. «Et võimaldada keskendumist tegeleb ta vähem teatri igapäevase juhtimisega,» selgitas Arro. «Niisiis, ei mingit pausi, äraminekut või tagasitulekut. Tiit Ojasoo on ja jääb NO99 kunstiliseks juhiks,» ütles ta.

Arro ütles, et kuna tegemist ei olnud tööalase juhtumiga ning nõukogu sai asjast teada siis, kui käis juba lepitusprotsess, poleks juhtumi ennetamiseks saanud otseselt midagi ära teha. «Asjaolude kokkulangemise tõttu on Ojasool võimalus järgneva aasta jooksul, mil ta vähem teatris lavastab, järele mõelda ja seada asjad nii, et selliseid olukordi ei teki,» lisas Arro.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles