Retrofestivali korraldajad lubavad Eesti suurimat stiilipidu

Lea Margus
, Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Samm
Tanel Samm Foto: Erakogu

Juba sel nädalalõpul saab Pühajärvel teoks Retrobest Festival. Peakorraldaja Tanel Samm lubab rohkelt efektseid etteasteid väliskülalistelt ja ohtralt äratundmisrõõmu.

Kellele festival eelkõige mõeldud on?

«Retrobest Festival on ajastuelamustele ja legendaarsetele lemmikartistidele põhinev kahepäevane ajarännak looduskaunis Pühajärve pargis. Sellest festivalist peab sündima Eesti suurim stiilipidu, mille stiili kannavad endas nii korraldus, esinejad kui ka külastajad. Mõeldud on see eelkõige neile, kes armastavad eelmiste kümnendite, 1980.–1990. aastate muusikat ja meeleolu.»

Kuidas tuli idee selline suursündmus just Otepääle tuua?

«Idee oli teha kvaliteetne ja teistest erinev, stiilipuhas retrofestival. Meie soov pole kunagi olnud teha lihtsalt järjekordset retropidu. Üritus peab eristuma nii kvaliteedilt kui ka stiililt ja artistide valikult. Miks just siin? Retrobest on Otepää 900 aasta juubeli suurkontsert.»

Kas oli raske saada välismaiseid retro­artiste Eestisse? Seda just südasuvel.

«Ikka on raske, kuid korraldajafirma Monster Music OÜ on kümneaastase kogemuse ja kontaktibaasiga, seega artistide saadavuse taha asi ei jää – pigem reaalsete võimaluste taha.»

Kes on värvikamad esinejad?

«Kahtlemata Jason Donovan, kes esineb Eestis esimest korda ja on absoluutne maailmatasemel laulja. Modern Talkingu solist Thomas Anders oma bändiga ning DJ BoBo, kellelt on oodata kõrgkvaliteetset ja väga energilist show’d. Lisaks ansambli Boney M. 40 aasta juubelikontsert, säravaim ABBA muusika ja paljutki veel.

Midagi enda maitsele leiab iga retrosõber. Lubame efektseid etteasteid artistide kuulsaimate lauludega ning võimast valgusemängu ja tulevärki.»

Eesti artistidest?

«Eesti artistid esinevad oma tuntud headuses. Neilt on oodata ajastule omaseid esinemisriideid, muu hulgas on Monika Tuvi lubanud tulla esitama koos Caateriga laulu «O Si Nene». Samal õhtul astuvad üles veel Koit Toome & Sarah, laupäeval on lavale oodata Nancyt, Black Velvetit ja Marju Länikut.»

Olete lubanud ka telestaare.

«Telestaarid on jutumärkides, see tähendab, et telestaaride äravahetamiseni sarnased koopiad liiguvad festivaliplatsil ringi. Need on staarid ajast, mil kanalite vahetamiseks tuli televiisoril nuppe keerata. Oma kohaloluga on lubanud vanu aegu meenutada «Mitch Buchannan» sarjast «Rannavalve», «B. A. Baracus» sarjast «A-rühm», retroajastu kõige targema autoga KITT sõidab kohale «Michael Knight».

Kodumaistest kangelastest on kohalolekut kinnitanud Otto-Triin ja kõigi suur sõber Leopold. Retrobesti külalised on lahkelt oodatud kandma 1980. ja 1990. aastate rõivaid ning aksessuaare.»

On see oma olemuselt selline üritus, kuhu saab tulla perega?

«Absoluutselt. Lastele on tasuta batuudid ja kohal on lastesõbrad nagu Hunt Kriimsilm ja Otto-Triin. Pealegi on kuni 13aastastele sissepääs tasuta.»

Kuidas on tagatud turvalisus?

«Nii nagu suurürituse turvalisust ikka tagatakse: hästi planeeritult, kasutades Eesti turvaettevõtet Meeskond Security.»

Kuidas on lood majutusvõimaluste ja parkimisega? On ju tegemist Otepää mõistes suursündmusega.

«Majutusasutused on meie andmetel välja müüdud. Telklaager on hea alternatiiv, kus saadaval maitsev hommikusöök, ka dušikabiinid ning piisaval arvul käimlaid. Telklaager, mis asub Pühajärve kaldal, umbes 300 meetrit peoplatsist, on ööpäev läbi turvatud ja valgustatud.

Laagris leidub ka niinimetatud vaikne ala, kus saab perega segamatult ööbida. Haagissuvilaga saab parkida kõikides ametlikes parklates ja B-kategooria sõidukile kehtib ühtne hind.

Autoparklad asuvad Pühajärve pargi vahetus läheduses Pühajärve teel ja Kolga teel. Parimad kohad parklates on ajastu autode päralt. Nühkige sama ajastu neljarattaliselt tolm, puhastage karburaatorid, vahetage küünlad, sest olete oodatud peole legendaarse Sierra, Lada, Kadetiga … Kõikidele autodele, mille tootmisaasta jääb vahemikku 1900–1995 on parkimine Pühajärve tee parklas tasuta.»

Mida külastaja peaks veel teadma, mis lubatud ja keelatud?

«Palume kõigil segaduse vältimiseks tutvuda ürituse koduleheküljega, kuhu lisame festivali lähenedes võimalikult täpse ülevaate. Seal on loetelu lubatust-keelatust.»

Transport on korraldatud ka eribussidega, seega ei pea tingimata oma autoga tulema?

«See võimalus on loodud mugavamaks külastuseks neile, kel autot pole või kes ei soovi autoga tulla. GoBus pakub mugava ja kvaliteetse bussireisi festivalile ja tagasi. Bussiinfo on nähtav festivali kodulehel.»

Piletid on eelmüügist saadaval ja väga erinevais variantides. Kas müük näitab ka juba osavõtu suurust?

«Senine müük näitab selgelt, et Retrobestist saab suurim retropidu, mis iial Eestis toimunud. Piletivariantide hulgast peaks leidma enda jaoks sobiva iga peokülastaja.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles