Toimub Eesti Laulu fookusega laulukirjutajate laager

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ewert Sundja ja produtsent Joel Isaksson eelmises Solo Sokos Hotel Estorias toimunud laulukirjutajatelaagris
Ewert Sundja ja produtsent Joel Isaksson eelmises Solo Sokos Hotel Estorias toimunud laulukirjutajatelaagris Foto: Music Estonia

Music Estonia ja Eesti Laulu Akadeemia korraldavad järjekorras teise laulukirjutajate laagri. 25.-28. septembril Viinistu Art Hotelis toimuva sündmuse eesmärgiks on luua kuni 16 laulu, mis kandideeriksid ka Eesti Laulu konkursile. Laagrisse oodatakse 17 Eesti kirjutajat, 9 osalejat on tulemas väljaspoolt - Rootsist ja UK-st. Osalemiseks tuleb täita kandideerimisvorm, tähtajaks on 22. august.

Mart Normet, Eesti Laulu ja Eesti Laulu Akadeemia eestvedaja kinnitab, et Eesti Laulu konkursile on ikka ja alati oodatud tugevad rahvusvahelist publikut kõnetavad laulud, mida professionaalne koostöö jõudsalt soodustab: «See on suurepärane, et meie laulukirjutajad on hakanud rohkem koostööd tegema, nii omavahel kui rahvusvaheliselt. Me kõik võidame sellest,» kinnitab Normet.

Ükski Eesti Laulu Akadeemia raames loodud laul automaatselt konkursile ei pääse. Küll aga on Normeti sõnul suur tõenäosus, et just selle laagri käigus kirjutatakse muusikat, mis läbib eelžürii sõela. «Kevadel toimunud laagri kogemus näitab, et muusikat saab luua kontsentreeritult - üks laul ühe päevaga. Siis võib selles olla just eriti tugev energia,» räägib Normet.

Baltikumi esimene laulukirjutajate laager toimus Tallinn Music Weeki nädalal 30.-31. märtsil, laagri tulemuseks on nii Liis Lemsalu kui ka Karl-Erik Taukari viimased singlid, mis jõudsid mõlemad Spotify Viral50 Estonia playlisti, on kogunud Youtube’s sadu tuhandeid kuulamisi ning jõudnud ka kohalike raadiojaamade enimmängitavate lugude hulka. Eelmist laagrit kokkuvõtvat videot on võimalik vaadata siit.

Ka sel korral moodustatakse meloodiakirjutajatest ja produtsentidest 3-liikmelised meeskonnad, igas meeskonnas on 2 Eesti kirjutajat ja 1 Rootsi või UK kirjutaja. Osalejate valikul on oluliseimaks kriteeriumiks varasem laulukirjutamiskogemus, muuhulgas peetakse silmas meloodiakirjutajate ja produtsentide jaotumist. Osalejate lõplikul valikul osalevad Music Estonia ja Eesti Laulu Akadeemia esindajad ning ka välispartnerid.

Laagri hinnaks on 250 eurot, mis sisadab osalemistasu, ööbimist Viinistu Art Hotelis ja toitlustust 25.-28. septembril.

Osalemisvormi leiad siit. Kandideerimise tähtajaks on esmaspäev, 22. august, osalejad kinnitatakse hiljemalt 12. Septembiks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles