«Harry Potteri» lavastuse pilet maksab mustal turul hiigelhinda

Tiit Tuumalu
, kultuuritoimetuse vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Palace Theatre´is mängitakse lavastust «Harry Potter ja neetud laps» 2017. aasta lõpuni.
Palace Theatre´is mängitakse lavastust «Harry Potter ja neetud laps» 2017. aasta lõpuni. Foto: Reuters / Scanpix

Praegu Londonis mängitava lavastuse «Harry Potter ja neetud laps» pileti eest on fännid nõus maksma hullumeelseid summasid. 

Kuni 2017. aasta lõpuni Palace Theatre´i kavas oleva näitemängu pääsmed on ammu välja müüdud ja selle kasutab ära must turg. Nii ulatus BBC andmetel eile kõige kallima internetis pakutava pileti hind koguni 6200 naelani, odavamad sai kätte 250 naela eest. Pileti ametlik hind on sealjuures 15-70 eurot. Lavastus ise koosneb kahest osast ja kummagi osa etendusele tuleb muretseda eraldi pääse.

Must turg on ajanud harja punaseks lavastuse produtsentidel, kes on võrrelnud olukorda katkuga. Paraku pole karistada saanud mitte müüjad, vaid need fännidest ostjad, kelle puhul on tuvastatud, et nad on soetanud pääsme mustalt turult. BBC andmetel on selliseid huvilisi, kelle pilet on konfiskeeritud, ligemale 60.

Näitemängu on lavastanud Olivier´ ja Tony auhinna laureaat John Tiffany. Tulemust on kohalik press hinnanud väga kõrgelt, öeldes muuhulgas, et see, mis on puudu viimases raamatus, realiseerub laval. PM

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles